DESPĂGUBIRE RECORD: O companie de ţigări din SUA, somată să plătească 23,6...

DESPĂGUBIRE RECORD: O companie de ţigări din SUA, somată să plătească 23,6 miliarde de dolari unei văduve

0
DISTRIBUIȚI

tigara-fumator_870aff9fd7

Un tribunal din Florida a decis ca o americancă, văduva unui bărbat ce a murit de cancer pulmonar, să primească o despăgubire-record în valoare de 23,6 miliarde de dolari de la compania producătoare de ţigări RJ Reynolds Tobacco Company.

Potrivit CNN, Cynthia Robinson a dat în judecată compania de ţigări în anul 2008, solicitând despăgubiri pentru moartea soţului ei, Michael Johnson, în 1996, susţinând că bărbatul a murit de cancer pulmonar din cauza fumatului.

Ea a argumentat că RJ Reynolds Tobacco Company nu a informat corect privind pericolul dependenţei de nicotină şi că fumatul poate conduce la apariţia cancerului pulmonar.


Michael Johnson a început să fumeze când avea 13 ani şi a murit la 36 de ani.

Avocatul femeii, Christopher Chestnut, a apreciat drept „curajoasă” decizia juriului din Florida. „Oricine ar fi văzut documentele pe care acest juriu le-a văzut, ar fi dat o decizie favorabilă în acest caz”, a spus acesta.

De cealaltă parte, J. Jeffery Raborn, vicepreşedinte al firmei RJ Reynolds, a precizat că valoarea despăgubirilor acordate este „nepermis de mare”.

„Verdictul depăşeşte cu mult nivelul de corectitudine şi de rezonabilitate şi nu are legătură cu dovezile prezentate”, a spus J. Jeffery Raborn, care a adăugat că va face apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.