Directorul Spitalului Județean Timișoara încearcă să redeschidă centrul de fertilizare in vitro...

Directorul Spitalului Județean Timișoara încearcă să redeschidă centrul de fertilizare in vitro de la Maternitate Bega. Ce așteptă medicii

2
DISTRIBUIȚI

marius craina 4

Marius Craina, noul manager al Spitalului Județean Timișoara și medic ginecolog în cadrul Maternității Bega, continuă demersurile în încercarea de a redeschide centrul de fertilizare in vitro. Acesta a funcționat în cadrul Maternității Bega timp de 14 ani, între 1995 și 2009, în cadrul centrului a venit pe  lume primul copil din România conceput în eprubetă.


În urmă cu cinci ani, clinica de fertilizare in vitro a fost închisă într-un mod “abuziv”, acuză medicii. Acum, se așteptă un aviz favorabil de la Agenția Națională de Transplant pentru ca centrul să poată fi redeschis.

“Astăzi o să mă întâlnesc și cu Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru a discuta despre acest centru de fertilizare in vitro, și nu numai. În cazul în care Agenția Națională de Transplant ne va da un aviz favorabil, vom face un proiect, vom moderniza spațiul cu sprijin financiar de la consiliul județean și vom depune cererea de acreditare”, ne-a precizat Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara speră ca în acest an să fie inițiate toate aceste demersuri, iar cel mai probabil, centrul de fertilizare in vitro ar urma să fie deschis anul viitor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.