Cristian Bușoi, INTERCEPTAT când negocia cu președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu ....

Cristian Bușoi, INTERCEPTAT când negocia cu președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu . Ce a spus fostul deputat de Timiș

6
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Crin Antonescu, Cristian Busoi 02

 

Numele fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate apare în interceptările din dosarul în care Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Conform realitatea.net, în noiembrie 2013, între momentul adoptării ordonanței de urgenţă privind rectificare bugetară şi momentul redistribuii bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Duicu Ioan-Adrian, aflat la Bucureşti, s-a întâlnit cu Cristian Buşoi (foto stânga), unde cei doi au discutat în legătură cu fondurile ce aveau să fie alocate judeţului Mehedinţi pentru servicii paraclinice.

Conform datelor obținute de Realitatea TV, în ziua de 03.11.2013, la ora 17:36:11, Adrian Duicu a luat legătura, telefonic, cu Cristian Bușoi, cei doi purtând următoarea discuţie:

BUŞOI: Da, ADI?

DUICU: Bună CRISTI. Pe unde eşti?

BUŞOI: În BUCUREŞTI. Tu?

DUICU: Am ajuns în BUCUREŞTI.

BUŞOI: Da? Ne vedem?

DUICU: Aha. Da. Unde vrei, acolo vin.

BUŞOI: Pe unde eşti acuma?

DUICU: Sunt chiar în centru, chiar lângă Piaţa Victoriei, aici.

BUŞOI: Vii pe la mine?

DUICU: Eşti acasă?

BUŞOI: Ajung într-un sfert de oră.

DUICU: Păi, vin şi ne vedem chiar în parcare jos, CRISTI. Te aştept chiar la intrare la tine, la barieră, acolo.

BUŞOI: Bine. Nu vrei să urci puţin sau…?

DUICU: Nu mai urc. Că mai trebuie să mă duc în altă parte, da’ vreau să mă văd cu tine puţin.

BUŞOI: Da. Da.

DUICU: Tu prin ce parte vii, CRISTI? De unde vii?

BUŞOI: Păi, dacă vrei, vin unde eşti tu şi vorbim. Unde eşti?

DUICU: Păi şi… Eu sunt de la Calea Victoriei, am luat-o aicea… unde-i Mac Donalds-ul ăla, pe linia de tramvai, e strada închisă, unde se lucrează pe ea.

BUŞOI: Aşa. Şi vrei să vin la Mac Donald’s acolo?

DUICU: Eu sunt chiar aici, la Mac Donald’s, în faţă.

BUŞOI: Da’ durează un pic că …

DUICU: Da, CRISTI. Te aştept aici.

BUŞOI CRISTI: Un sfert de oră.

DUICU: Da, CRISTI. Te aştept aicea.

BUŞOI: La Mac Donald’s în faţă.

DUICU: Deci, la Calea Victoriei, da? O iei către clădirea… către… nu ştiu cum dracu’ îi zice, pe strada asta unde nu se circulă tramvaiele, unde se lucrează, care duce spre tine, mă, vine la IBIS, la gară.

BUŞOI: Da. Da. Ştiu. Ştiu.

Conform Realitatea TV, la data de 7 noiembrie 2013, la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost aprobat un referat (înregistrat sun nr. BG863/7 noiembrie 2013) cu privire la repartizarea influențelor ce decurg din ordonanța guvernului nr. 99/2013 din data de 30 octombrie 2013. Acest referat a fost aprobat, în calitate de preşedinte al Casei naţionale de Asigurări de Sănătate, de către Cristian Buşoi.

Prin acest referat, casei judeţene de asigurări de sănătate Mehedinţi i s-a alocat, pentru servicii paraclinice, suma suplimentară de 795.840 de lei (credite de angajament [sume pentru care se puteau angaja cheltuieli] pentru anul 2013, ajungându-se astfel la suma anuală totală de 5.999.840 de lei), ceea ce reprezintă 7,70% din suma suplimentară alocată la nivel național caselor județene de asigurări de sănătate; aceasta în condiţiile în care, aşa cum am arăta, judeţul Mehedinți are doar 1,21% din numărul de asiguraţi de la nivel naţional; în cifre absolute suma alocată judeţului Mehedinţi a fost depăşită doar de cea alocată municipiului Bucureşti, conform realitatea.net.

Actualul europarlamentar spune că și-a făcut datoria în perioada în care a fost președinte al CNAS, și că s-a întâlnit cu numeroși primari și președinți de consilii județene în acea perioadă. „Am discutat cu mulți primari sau președinți de consilii în acea perioadă, pentru că era un subiect de interes pentru ei, bugetul sănătății. În cele 8 luni cât am fost acolo, m-am întâlnit cu zeci de oameni, dar a fost vorba de întâlniri informative, nu a existat niciun fel de negociere, discuție, ca cineva să-mi fi impus, să-mi fi solicitat ceva la distribuirea fondurilor. Nu-mi aduc exact aminte acel moment cu Duicu, voi verifica”, a spus Cristi Bușoi la Realitatea TV.

Controverse și la Timișoara

Originar din Drobeta Turnu-Severin, Bușoi s-a afirmat în politică la Timișoara. Recent, PRESSALERT.RO a scris despre legăturile europarlamentarului cu Cristian Careba, fostul șef al CJAS Timiș în perioada guvernării Boc, care a fost numit de penelistul Cristian Bușoi, imediat după instalarea acestuia, într-o funcție cheie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – șeful Direcției de Audit Public Intern.


Explicaţia pentru propulsarea surpriză a omului de încredere a lui Constantin Ostaficiuc  de către unul dintre cei care criticau de zor puterea portocalie se găseşte în legăturile de  afaceri pe banii statului ale lui Careba cu liberalul Flaviu Nicoară, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timișoara şi conexiunile contractuale ale lui Nicoară cu Buşoi.

UPDATE stiripesurse.ro a publicat mai multe stenograme ale unor discuții dintre Bușoi și Duicu. Astfel, conform anchetatorilor, “în ziua de 18-06-2013 (a doua zi după numirea lui Buşoi Cristian-Silviu în funcţia de preşedinte al Casei naţionale de Asigurări de Sănătate), la ora 16:21:37 cei doi au purtat următoarea discuție telefonică:

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI.

CRISTI BUŞOI: Ce faci, ADI?

DUICU IOAN-ADRIAN: Uite, acasă. Numai ce-am ajuns.

CRISTI BUŞOI: Poa’ să vină mătuşi-mea, STELA BULIGĂ, şefa asistentelor din Spitalu’ Judeţean, cinci minute până la tine?

DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Mâine dimineaţă.

CRISTI BUŞOI: Mâine dimineaţă la ce oră?

DUICU IOAN-ADRIAN: Dimineaţă la nouă, nouă jumate.

CRISTI BUŞOI: Nouă, nouă jumate.

DUICU IOAN-ADRIAN: Ce s-a întâmplat?

CRISTI BUŞOI: Nimica. Nu… Vroia să te întrebe ceva. Atât.

****

DUICU IOAN-ADRIAN: CARLA ce-a făcut?

CRISTI BUŞOI: CARLA, n-am văzut-o. A intrat în concediu.

DUICU IOAN-ADRIAN: Ştiu. Vrea să plece.

CRISTI BUŞOI: Da. O să plece.

DUICU IOAN-ADRIAN: I-am spus eu să plece, să nu mai bâzâie pe-acia.

CRISTI BUŞOI: Da. Nu-i…

DUICU IOAN-ADRIAN: I-am spus: Du-te CARLA, nu mai sta.

CRISTI BUŞOI: Mi-au dat un om din IAŞI. Adică, voi PSD-ul.

*****

DUICU IOAN-ADRIAN: Important e să-ţi fie credincioase şi să facă în aşa fel încât să fie ok.

CRISTI BUŞOI: Da. Dar cât timp sunt şi ele cu semnături, o să fie atente să fie…

DUICU IOAN-ADRIAN: CRISTI, eu am făcut la Consiliul Judeţean un lucru… Pe fiecare hârtie care reprezintă… un lucru foarte serios, semnezi un contract mare, semnezi nu ştiu ce, eu i-am pus jos pe bandă… o bandă jos şi scrie acolo o chestie de asta, o să-ţi spun cum am scris eu: acest document este întocmit de cutare şi cutare şi-şi asumă întreaga responsabilitate din punct de vedere legal şi nu ştiu cum… Scrie patru fraze jos, pe ultima… las tot timpu’ … Da’ numai pe documente extrem de importante. Chiar dacă semnează el documentu’… că în fişa postului are responsabilitate să semneze documente sub tine, ştii? E! Faptu’ că o pui pe ea să scrie un paragraf acolo… acest document este întocmit de LIDIA POPESCU şi cutare, cutare, responsabil cutare… îşi asumă întreaga răspundere cu privire la legalitatea şi … nu ştiu cum dracu’… a documentului.

CRISTI BUŞOI: Îhî. Îhî. Păi, îmi dai tu textu’.

DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Şi când scrii treaba asta, CRISTI, pe hârtie, îţi spun că o să vezi funcţionaru’ cum are o altă responsabilitate şi altfel gândeşte.

CRISTI BUŞOI: Da. Nu te derogă pe tine de…

DUICU IOAN-ADRIAN: Nu. Deci, tu… CRISTI, tu, în faţa oricărui organ, spui: Domne’, eu mai mult de-atât nu pot să fac! Eu sunt un ordonator de credite, îs pus politic aicea, eu n-am capacitatea nici profesională şi nici intelectuală să stau, să pătrund documente, să citesc eu mii de hârtii.

CRISTI BUŞOI: Nu. Nu. Că de aia îs nişte oameni cu nişte responsabilităţi.

DUICU IOAN-ADRIAN: Aşa. Da’ tu… Da, domne’. Ce-am putut să fac, să-l responsabilizez mai mult, din punctu’ meu de vedere, atât am putut să fac. Dacă a fost suficient, bine; dacă n-a fost suficient, asta e! Dar eu m-am gândit la un lucru în plus faţă de colegii anteriori care au fost. Şi-ţi spun că ţine treaba asta la orice organ de anchetă, dacă Doamne fereşte vreodată… Da, domne’, au fost hârtii foarte importante, mi-am dat seama de importanţa lor, n-aveam niciodată cum să pătrund, să le învăţ sau să le înţeleg pe toate şi m-am gândit că-i foarte bine să-i responsabilizez cu încă o frază în plus sau două fraze în plus. Şi oriunde ţine treaba asta. Şi ei, atunci, când se vor duce, nu mai poa’ vină, să spună: Domne’, mi-a impus el să semnez şi asta-i viaţa! Ştii cum e cu preşedintele!

CRISTI BUŞOI: Nu. Nu. Nu.

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, eşti dobitoacă! Tu ori mănânci căcat, ori eşti proastă! Păi, cum dracu’? Hai c-ai semnat, ai semnat da’ uite mai scrii şi trei fraze sub asta! E exact ca un fel de declaraţie pe proprie răspundere. Ştii?

CRISTI BUŞOI: Ne-auzim. Te pup.

DUICU IOAN-ADRIAN: Hai! Pa, pa.

CRISTI BUŞOI: Te pup, ADI.

****

În ziua de 20-06-2013, la ora 17:08:59, Duicu Ioan-Adrian şi Buşoi Cristian-Silviu au purtat următoarea discuție telefonică:

DUICU IOAN-ADRIAN: Auzi? Cheam-o, te rog, pe madam STOIAN. Trebuie să ne semneze o hârtie pentru Casă, la Mehedinţi, aici, trebuie să-şi facă asta nu ştiu ce căcat să-şi facă pe-aicea.

BUŞOI CRISTI: Am plecat. Da’ ce hârtie trebuie să…?

DUICU IOAN-ADRIAN: Mâine, mă! Mâine. Nu… Nimica… Cu banii pentru paraclinici, nu ştiu ce dracu’ trebuie să pună dintr-o parte în alta.

BUŞOI CRISTI: Am dat drumu’ eu, am semnat azi la toate judeţele.

DUICU IOAN-ADRIAN: Nu ştiu dacă ai semnat aia. Nu ştiu dacă ai semnat-o.

****

DUICU IOAN-ADRIAN: Îhî. Nu. Nu ştiu, mă! Nu ştiu să-ţi spun. Trebuie să modifici… ştie, îi spune… o să-i spună lu’ aia, lu’ STOIA, să-i spună lu’ asta… să vină la tine să-ţi explice despre ce e vorba. Dacă nu e…

BUŞOI CRISTI: Îhî.

DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, nu e nicio chestie, absolut nimica nu e, decât… nu ştiu ce dracu’ … Nu… Şi multe… Nu ştiu să-ţi explic, că-ţi spun prostii. Nu ştiu.

BUŞOI CRISTI: Da. Nici eu nu sunt încă familiarizat cu…

DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Îs convins. Da. Aha.

6 COMENTARII

 1. Acest pitiponkk, busuloi, este o creatura nevertebrata, omul nou al regimului securisto-comunisto-ceausist: violent, artagos, intrigator, avar, nulitate profesionala si morala! Bunicul sau desi profesor era de o mare violenta verbala si fizica! Tatal sau medic (dupa cum spune chiar busuloi) securist-nomenclaturist in mehedinti si mai ales in caras era tot asa: arogant, razbunator, intrigator! Ce se naste din pisica….! Rusine pentru PNL Timis (draganeluu….&..robusor…) ca acceptat si promovat asemenea nulitati! La puscarie cu el, acolo sa invete codul bunelor maniere, codul penal pentru ca este mare notar cu examen sustinut cu prietenii soacrei si testele grila de la rezidentiatul de medicina (pe care nu l-a dat)! Spor la citit, busuloi!

  http://www.pesurse.ro/2014/07/29/stenograme-europarlamentar-pnl-apare-n-dosarul-lui/

  http://www.pesurse.ro/2014/07/29/reacia-lui-cristian-buoi-privind-dosarul-duicu-n-c/

 2. un JEG ordinar,dealtfel toti pucistii din 2012 sunt niste FLEGME ! am spus ! GUNOAIELE au vrut „libertate” de a devaliza fondurile statului,au dat mana cu PSD si s-au ars,locul acestui maimutoi este la PUSCARIE !

 3. Felicia Stancovici, femeia alungată de ţigani din propria casă, susţine că liderul PD-L Timiş a făcut, în urmă cu mai mulţi ani, presiuni pentru a-i cumpăra apartamentul de pe strada Victor Babeş. “În anul 1996, familiei Ostaficiuc i-a fost repartizat un apartament în acelaşi imobil cu mine. Timp de 10 ani, ne-am înţeles bine cu membrii acestei familii. La nici câteva zile de la decesul soţului meu, Ostaficiuc a venit şi m-a întrebat dacă nu vreau să vând apartamentul. I-am spus că nu voi vinde, iar de atunci a început tot calvarul pentru mine. Imediat, lângă mine s-au mutat cei din clanul Cârpaci, care m-au terorizat doi ani de zile, până am fost nevoită să le vând partea mea din casă”, spune doamna Stancovici
  Apartament vândut cu 300.000 de euro
  Casa Feliciei Stancovici, situată pe strada Victor Babeş, are o arhitectură specifică vilelor din Banat, din Timişoara, de care pe Ostaficiuc nu îl poate lega vreun romantism special, el fiind de prin alte părţi… Prin anii 1940, în această locuinţă trăiau părinţii şi bunicii Feliciei Stancovici, care aveau vecini, o familie de evrei pe nume Javor. Pe vremea comuniştilor, membrii familiei Javor au plecat din ţară, iar apartamentul lor a redevenit proprietatea statului român. Imediat după plecarea familiei Javor, apartamentul i-a fost repartizat fostului director de la Tipografia Timişoara, Sergiu Ştirbu. Apoi, după căderea regimului comunist, fostul director de la tipografia de stat s-a mutat din locuinţa situată pe strada Victor Babeş. În acel moment, Felicia Stancovici a vrut să cumpere locuinţa lui Ştirbu, însă acest lucru nu a fost agreat de autorităţi, care au repartizat respectivul apartament, în baza Legii 112/1995, lui Constantin Ostaficiuc, actualul preşedinte CJ Timiş. După exact 10 ani, preşedintele PDL Timiş a vândut locuinţa unei terţe persoane, cu aproape 300.000 de euro, care, la scurt timp, a revândut apartamentul clanului Cârpaci.

 4. Da Busila frate de Loajă, pe ce capacitate te-au pus acolo tartore „eu n-am capacitatea nici profesională şi nici intelectuală să stau, să pătrund documente” poate te au pus pe capacitatea mansoană a lui Mihaita stanuletesoara

 5. SA IL PUPATI UNDEVA PE CRISTI BUSOI nimai ca este OLTEAN si trebuie sa il pupati voi papagalilor verificati informatia .Tatal lui BUSOI a fost inginer la SANTIERUL NAVAL TR>SEVERIN mai papagalilor nu ce spuneti voi iar cu puscaria sa va duceti voi el nu are de ce ca nu a facut nimic ilegal .Este vinovat ca a facut ceva pentru tara asta nu va lasat pe voi doctorii sa mai furati de la cetateni medicii de familie prin introducerea cardului de sanatate,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 6. Tatal acestui Busoi a fost propagandist uoltean la Timisoara inainte de 1990. Era angajat ca si inginer la fabrica de lastunuri. Se spunea ca era pila lui Ceauseasca. Oricum dupa 1990 a primit sprijin logistic de la Securitate iar plodul lui, acest Busoi junior este si el un produs toxic al Noii Securitati. Cica ar vrea ca daca cumperi o cartela telefonica sa-ti dai CNPul/
  Gunoiule BUSOI CRISTIAN, cand vei declara si tu cum ai facut MILIONUL DE EURO si cea urmat atunci sa ai o asemenea pretentie IMBECILA.
  Gunoiule BUSOI pleaca tu in Uoltenia ta si acolo sa te dai mare DOFTOR, si i-ati si HAITA dupa tine care a inceput sa PAIANJENEZE multe firme ale strainilor aici in TIMISOARA.
  Sper ca HAITA sa fie gonita ( lupii sunt ca si el, tanar, fara experienta, adusi pe criteriul exclusiv politico-securist, slab pregatiti profesional, talente mehedintiene-duoljene !, usor de recunoscut) si singur lupu ALFA vei parasi si Timisoara si TIMISUL !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.