Au început examenele de admitere la Medicină. Câți tineri s-au înscris și...

Au început examenele de admitere la Medicină. Câți tineri s-au înscris și câte locuri au la dispoziție

0
DISTRIBUIȚI

umft_2006

Emoţii mari pentru candidaţii care s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş” din Timişoara: aproape 2.000 de tineri vor lupta pentru a obține un loc în cadrul UMF.

Astăzi a avut loc examenul de admitere pentru învățământul de scurtă durată la specializările Asistenţă medicală generală, Radiologie şi imagistică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi dietetică şi Asistenţă de Farmacie.  Mâine are loc examenul de admitere pentru învățământul de lungă durată, la care s-au înscris peste 1.000 de tineri care vor să devină medici, farmaciști sau dentiști.

Este primul an în care la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se organizează concurs de admitere pentru toate specializările.


„Este o premieră anul acesta când la Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» nu se intră la nicio specializare decât cu examen, cu concurs de admitere. Noi suntem mulțumiți pentru că la toate secțiile există concurență, iar locurile se vor ocupa”, a spus Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al UMF Timișoara.

În total sunt 989 de locuri disponibile, dintre care 580 sunt fără taxă. La Facultatea de Medicină sunt puse la bătaie 300 de locuri fără taxă şi 121 cu taxă. Medicina Dentară are disponibile 101 locuri, dintre care 60 sunt cu taxă, iar 40 bugetate. La Farmacie sunt sunt disponibile 136 de locuri bugetate, iar 70 sunt cu taxă. Rezultatele provizorii ale concursului de admitere, la toate specializările, se vor afișa pe 23 iulie, iar  rezultatele finale pe 29 iulie. Taxa de şcolarizare anuală pentru cei care nu vor intra pe locurile bugetate este cuprinsă între 1.100 şi 1.500 de euro.

Andrei Motoc a mai anunțat că în septembrie va avea loc sesiunea de admitere pentru cetățenii străini și tot atunci la Lugoj se va înființa o filială de Asistență medicală generală cu 60 de locuri disponibile pentru cei care doresc să devină asistenți. „O altă premieră va avea loc în septembrie când vom demara la Lugoj o filială a noastră de Asistență medicală generală cu 60 de locuri disponibile”, a mai precizat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.