EXCLUSIV Un muzician timișorean vrea să candideze la Preşedinţia României. Vezi cum...

EXCLUSIV Un muzician timișorean vrea să candideze la Preşedinţia României. Vezi cum intenţionează să-şi facă campanie VIDEO

7
DISTRIBUIȚI

neumann

Muzicianul timişorean Eduard Jak Neumann, fondatorul trupei Blazzaj şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din acest an din România.

„Aşa cum arată acum, politica promovează doar pe cei care dovedesc coruptibilitate şi inconştienţă. Cum putem ajunge să participăm la deciziile care ne influenţează fără să alegem între două rele, unul mai mare decât celălalt, la intervale de 4-5 ani? Dacă suntem capabili să tastăm pe butoanele telefonului un cod pentru contorul de electricitate sau să transmitem unui robot opţiunile noastre despre produse comerciale, de ce nu putem folosi această unealtă pentru participare politică? Orice stat se formează şi este legitimat prin forţa războiului. Însă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, omenirea a primit o unealtă de «luptă» sau rezistenţă în faţa războiului: Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, document constitutiv al Organizaţiei Naţiunilor Unite. După mai bine de 65 de ani de la proclamare, societatea statelor continuă totuşi folosirea conflictului armat în relaţiile internaţionale. Acest lucru poate şi trebuie să înceteze. Vocaţia internaţională a românilor este indiscutabilă. România este unul din cei mai mari exportatori al celui mai de preţ bun: omul educat. Educaţia românilor este esenţialmente internaţională. România este gata să facă, prima, cel mai curajos pas din istorie: Adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului ca şi constituţie şi sustinerea ONU în asumarea unui rol central în dezvoltarea umană prin centralizarea armelor şi raţionalizarea resurselor planetare şi a producţiei industriale. Acesta este pilonul de bază al participării mele la campania prezidenţială. Cred în curajul naţiunii române de a elimina războiul din posibilităţile de reacţie la nivel naţional şi internaţional“, spune muzicianul, în cadrul unei scrisori adresate tuturor românilor, care poate fi găsită pe blogul eduardjakneumann.wordpress.com.

Eduard Jak Neumann s-a născut în 20 noiembrie 1974, la Tulcea, într-o famile care cultivă muzica și literatura și a fost implicat în activități artistice pe plan local încă din copilărie.


În 1993 a ales să înceapă studiul științelor sociale la Timișoara, pentru a continua manifestările artistice informale, unde a compus primele cântece pentru ceea ce urma să devină cel mai faimos proiect al său din secolul al XX-lea, Blazzaj. În anul 2001 s-a mutat în Marea Britanie iar din 2009 a revenit în ţară, stabilindu-se la Bucureşti. Printre formaţiile şi proiectele cu care a colaborat se numără Funkin Le Free, Golem Quartet, Blazzaj, Jazz Unit,  Orient Express, AG Weinberger, Colombo de Niro, Baumann Quartet sau Electric Vulcans.

În sprijinul candidaturii sale, muzicianul a iniţiat şi un grup de Facebook. „Deocamdată mă rezum la promovarea pe internet, nu am făcut un plan pentru semnături şi pentru bani. Voi face concerte pentru asta. Cred că ar fi o metodă bună de promovare“, ne-a declarat Eduard Jak Neumann.

În ceea ce priveşte măsurile pe care le-ar lua ca preşedinte al României, muzicianul spune, printre altele, că: „Primul Ministru va fi desemnat prin dezbatere națională transparentă, urmărind un set precis de obiective; Ministerul de Externe va lua o poziție echidistantă față de conflictele existente, în special cele din Ucraina și Israel; Ministerul de Interne va primi capacitatea tehnologica de a recunoaște identitatea cetățeanului cu ajutorul telefonului mobil, pentru eliberarea de constrângerile birocratice; Ministerul Justiției va avea misiunea de a detalia implementarea naționala a Declarației Universale a Drepturilor Omului și rolul Parlamentului în procesul legislativ; Ministerul Muncii va implementa sistemul de 13 salarii, din patru în patru săptămâni, precum și eradicarea sărăciei prin munca pentru comunitate timp de 4 ore pe săptămâna, 19 zile din 28; Ministerul Mediului va interzice extracția prin fracturare a gazelor de șist, a modificărilor genetice, a utilizării neregularizate a pesticidelor, a extracției aurului prin cianuri și a oricărei alte practici distructive; Ministerul Educatiei va fi lărgit prin comunități educaționale pentru toate vârstele, pe modelul kibbutz-urilor; Ministerul Cercetării va fi focalizat pe identificarea resurselor energetice alternative“.

7 COMENTARII

  1. pai atunci io il prefer ca presedinte pe fernando de la caransebes. ca si ala ie muzician. macar ala canta din suflet si nu sufla din clanaret.

  2. Comentatorii de ocazie sau postacii deja au sarit cu raca. Ati citit ce scrie? Ati vazut ca omul stie sa articuleze idei? Stiti ca are studii de stiinte politice?

  3. „România este unul din cei mai mari exportatori al celui mai de preţ bun: omul educat.” posibil adevarat, dar fara a recunoaste ca in aceeasi masura Romania e unul din cei mai mari exportatori ai omului care fura, da in cap, inseala (fie el rom, dar cetatean roman), aceasta declaratie e pura demagogie, la fel cu cele ale politicienilor de meserie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.