Gaza: Eșec al armistițiului umanitar; Israelul pretinde că a ripostat unor tiruri...

Gaza: Eșec al armistițiului umanitar; Israelul pretinde că a ripostat unor tiruri ale Hamas

0
DISTRIBUIȚI

267926-israel-gaza-conflict-bombing-ap-606

Armata israeliană a anunțat că a ripostat unor tiruri ale Hamas în Shajaya, un cartier din orașul Gaza supus unui puternic bombardament israelian duminică și unde cele două părți conveniseră asupra unei încetări a focului până la ora 12.30 GMT, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Încă o dată Hamas încalcă încetarea focului.


Acesta era negociat de Comitetul Internațional al Crucii Roșii pentru o pauză umanitară. Tsahal replică în consecință”, a anunțat pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Nerner.

Israelul a anunțat duminică că va accepta un armistițiu umanitar între orele 10.30 și 12.30 la Shajaya, cartier al orașului bombardat masiv în cursul zilei, tiruri soldate cu cel puțin 40 de morți, relatează AFP și Reuters.

Armata israeliană „a aprobat o pauză umanitară la solicitarea Comitetului Internațional al Crucii Roșii între 13.30 și 15.30 la Shajaya”, a indicat armata israeliană pe contul său de Twitter.

Anterior, mișcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a anunțat că ar fi de acord cu un armistițiu umanitar de trei ore în această zonă.

În total, 410 palestinieni au fost ucisi în Fâșia Gaza de la începutul ofensivei militare israeliene la 8 iulie, dintre care 50 de persoane numai duminică, în bombardamentul intensiv asupra cartierului Shajaya din orașul Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.