Gunoiul din Timiş va fi gestionat de firma unui senator PSD din...

Gunoiul din Timiş va fi gestionat de firma unui senator PSD din Constanţa. Cum explică Titu Bojin atribuirea contractului de peste nouă milioane de lei

2
DISTRIBUIȚI

groapa-de-gunoi

Discuţii îndelungate în plenul CJT de astăzi la votarea contractului de gestiune prin concesiune a activităţilor de operare a staţiei de transfer Timişoara şi a centrelor de colectare a gunoiului de la Jimbolia, Deta şi Făget, şi transportul deşeurilor de la aceste staţii către deponeul ecologic de la Ghizela.

Licitaţia a fost câştigată SC Polaris M Holding SRL din Constanţa, patronată de deputatul PSD Eduard Martin. După ce s-a certat cu consilierii PDL şi PNL, care au spus că nu înţeleg graba semnării contractului pe 12 ani, Bojin a comentat că „proiectul care a fost atât de mult dezbătut e pus în achiziţie publică de anul trecut, e vorba despre proiectul de gestionare a deşeurilor. În condiţii normale am aprobat condiţiile de susţinere a licitaţiei, de contract, de mod de achiziţie, nu era normal să mai discutăm atâta”.

Bojin susţine că „nu a fost un proiect al executivului actual şi nu este un proiect al unui partid, ci unul care face parte din sistemul integrat de management al deşeurilor”.


Conform actelor de la CJT, valoarea contractului este de 9.2 milioane de lei pe an fără TVA, iar redevenţa pentru serviciul prestat de această societate nu poate fi mai mică de 805.632 de lei pe an plus TVA, urmând a fi plătită lunar, pe o durată de 144 de luni (12 ani). Bojin a spus şi că, prin lege, în modul de derulare a achiziţiei sunt impuse condiţii care au împiedicat firmele locale să participe.

Legat de faptul că acest contract a fost atribuit unui pesedist, şeful CJT Timiş şi al PSD Timiş a spus că “nu ştiu despre ce pesedişti vorbiţi. Nici nu ştiu despre ce firmă, e vorba de o firmă Polaris. Habar nu am cine sunt pesediştii de care vorbiţi, poate aveţi informaţii în plus. Nu se pune în discuţie nicio clipă, nu am participat la activitatea comisiei de atribuire”. O primă veste proastă a fost dată deja de CJT care a anunţat că populaţia va plăti mai mult pentru serviciile de salubrizare.

Conform adevarul.ro, firma Polaris M Holding SRL este deținuta de Eduard Martin, deputat PSD, cunoscut apropiat al primarului Radu Mazăre. Eduard Martin a preluat pachetul de acțiuni de la tatăl său, Gheorghe Martin, fost prefect de Constanța în mandatul de premier al lui Adrian Năstase. Polaris M Holding şi-a început afacerile în Constanţa şi s-a extins treptat în Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alba Iulia și județul Teleorman.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.