Începe o nouă ediție a Taberei de creație Rubin-Dubova. Ce artiști sunt...

Începe o nouă ediție a Taberei de creație Rubin-Dubova. Ce artiști sunt invitați în acest an

0
DISTRIBUIȚI

DUBOVA - Constantin Raducan

A IX-a ediţie a Taberei de creaţie Rubin-Dubova se va desfăşura în perioada 4 – 10 august, în locul consacrat, un golf din localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi). Tabăra este organizată de către Fundaţia Rubin în parteneriat cu primăria localității mehedințene și aduce aproape, vara aceasta, unii dintre artiștii români cu reputație națională și internațională.

”De ani buni ne regrupăm o dată pe vară lângă miezul cazanelor Dunării, într-un golf liniștit în care natura face minuni și transformă aerul în elan creator. Artiștii plastici care ni s-au alăturat în fiecare ediție povestesc despre imboldul de neoprit în fața apei puternice și a muntelui.


Le vom spune și lor una din cele mai frumoase legende ale locului, așa cum ne-a spus-o nouă, anii trecuți, moș Pera, unul din pescarii trecuți bine de 70 de ani, care încă mai iese la pescuit pe Dunăre. Povestea a auzit-o de la bunicul lui, pescar și el. Înainte de marile bătălii, dacii veneau să bea apă din Istru. Mizau pe logică: dacă  Dunărea a reuşit să rupă munţii şi să-i străbată,  atunci şi pe ei îi va face de neînvins, poate chiar nemuritori”, spune Roxana Cirț, directorul Fundației Rubin.

Dubova2

Vara aceasta, invitaţii celei de-a IX-a ediţii a taberei sunt artiştii Florentina Voichi (Bucureşti), Felicia Selejan (Timişoara), Mircea Roman (Bucureşti), Flora Răducan (Lugoj), Constantin Răducan (Lugoj), Ştefan Pelmuş (Bucureşti), Georgiana Manea Josan (Bucureşti), Eusebiu Josan (Bucureşti), Horia Bojin (Timişoara) şi istoricul de artă Dana Sarmeş (Timişoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.