ISU Banat ajunge mai repede la cei care au nevoie de ajutor....

ISU Banat ajunge mai repede la cei care au nevoie de ajutor. Ce echipament de ultimă generație a fost achiziționat și cu cât s-a îmbunătățit timpul de reacție

0
DISTRIBUIȚI

autospeciala

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat ajunge într-un timp mult mai scurt la cei care au nevoie de ajutor. Dacă în urmă cu câțiva ani, timpul mediu de răspuns al unităților mobile de intervenție era de 28 de minute în zonele rurale și de 13 minute la oraș, acum, cei de la ISU Banat ajung la cei care au nevoie urgent de ajutor în 25 de minute la sat și 11 minute la oraș.

Totul este posibil cu ajutorul unor autospeciale pentru intervenții de urgență achiziționate cu bani de la Uniunea Europeană, în ultimii ani.


Mai mult, din acest an, în dotarea ISU Banat va intra o altă mașină foarte performantă, și anume o autospecială pentru descarcerare de capacitate mică. Autospeciala este destinată intervenției pentru descarcerare și salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente, punându-se accentul pe deplasarea rapidă.

“Ultima dotare de la Guvern am primit-o în anul 2006, iar până în 2012, când am fost dotați cu autospeciale de ultimă generație, nu am mai primit nimic. S-au constatat mai multe aspecte pozitive, unul dintre acestea îl reprezintă timpul mediu de răspuns. Ar mai fi o problemă, deși avem echipamente performante, nu avem un loc de garare adecvat, pe unele le ținem pur și simplu în aer liber, plouă, ninge pe ele și e păcat”, a atras atenția, astăzi, Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Autospeciala pentru descarcerare de capacitate mică a fost achiziționată prin intermediul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană în valoare de trei milioane de lei. Pe lângă această autospecială, au mai fost cumpărate și alte trei echipamente pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Hunedoara, Arad și Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.