Kelemen Hunor demisionează din Guvern. UDMR rămâne la guvernare

Kelemen Hunor demisionează din Guvern. UDMR rămâne la guvernare

1
DISTRIBUIȚI

kelemen hunor

Kelemen Hunor va demisiona din funcţia de ministru al Culturii şi din cea de vicepremier, însă UDMR va rămâne la guvernare, au decis, vineri, liderii Uniunii, întruniţi în Şedinţa Consiliului Permanent, care este în desfăşurare, au declarat pentru Mediafax surse participante. Conform surselor citate, liderii UDMR au decis ca formaţiunea să rămână în Executiv. Totuşi, Kelemen Hunor ar urma să demisioneze din funcţia de ministru al Culturii şi din cea de vicepremier, mai spun surse participante la şedinţa UDMR. Această variantă a fost adusă în discuţie de senatorul UDMR Verestoy Attila, care a declarat, vineri dimineaţă, la RFI, că susţine rămânerea Uniunii la guvernare, dar că liderul organizaţiei, Kelemen Hunor, are opţiunea personală a demisiei din Guvern, ceea ce nu implică automat şi plecarea UDMR din Executiv.

Şedinţa Consiliului Permanent al UDMR care are loc la Cluj-Napoca a început în jurul orei 11.30, liderii Uniunii reunindu-se pentru a decide dacă UDMR iese sau nu de la guvernare.


La sosire, fostul preşedinte al UDMR Marko Bela declara că el se pronunţă pentru ”o bună colaborare şi pentru interese reciproce de a colabora”, iar senatorul Verestoy Attila spunea că ”participarea la guvernare este în interesul comunităţii maghiare, al stabilităţii şi al majorităţii”. La rândul său, preşedintele UDMR Sălaj, Seres Denes, afirma că nu crede că balanţa înclină spre ieşirea de la guvernare, ”existând atât puncte pozitive, cât şi negative”.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, Biro Rozalia, care este şi preşedinte al CRU, spunea că va vota pentru o reprezentare eficientă a UDMR în Guvernul României. De la şedinţă absentează vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely. La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa continuă, fiind anunţată o conferinţă de presă a liderului UDMR, Kelemen Hunor, pentru ora 15.30. Iniţial, conferinţa fusese programată la ora 13.30.

UDMR discută despre ieşirea de la guvernare în contextul în care Guvernul s-a alăturat CE într-un proces privind o iniţiativă cetăţenească susţinută de UDMR. Consiliul Permanent al UDMR este organismul de conducere al Uniunii care se întruneşte între două şedinţe ale Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), iar din acesta fac parte peste 30 de membri ai conducerii Uniunii, între care liderul UDMR, Kelemen Hunor, vicepreşedintele politic Laszlo Borbely, secretarul general Kovacs Peter, dar şi preşedintele Organizaţiei de Femei, Biro Rozalia, preşedintele Consiliului Naţional al Primarilor şi Consilierilor UDMR, Borboly Csaba, parlamentari şi demnitari maghiari din administraţia publică locală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.