La Timișoara a luat ființă Societatea Inventatorilor din Banat. Cum arată invenția...

La Timișoara a luat ființă Societatea Inventatorilor din Banat. Cum arată invenția care poate face diferența dintre viață și moarte FOTO

1
DISTRIBUIȚI

remi radulescu

Cercetătorii și inventatorii din Banat obțin zeci de premii la saloanele internaționale de inventică la care participă, însă prea puține din creaţiile lor, deși sunt foarte utile, au fost materializate. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să schimbe lumea, dar și pentru a promova invențiile realizate până acum, la Timișoara a luat ființă Filiala Banat a Societății Inventatorilor din România.

Remi Rădulescu este președintele societății, dar și unul dintre cei mai activi inventatori din Banat. Acesta a obținut nu mai puțin de 28 de medalii la concursurile la care a participat cu creațiile sale. Printre cele mai apreciate invenții se numără un “Sistem portabil detector exhaustor pentru gaze”, care a fost medaliat cu aur la Târgul de Inovații – Innova de la Bruxelles, anul trecut.

“Sistemul poate detecta gazele nocive dintr-un imobil și le elimină din spațiile închise astfel încât orice pericol să fie înlăturat. Este foarte util, dacă ne gândim la faptul că anual mor zeci de români din cauza intoxicației cu monoxid de carbon”, a precizat Remi Rădulescu.

O altă invenție foarte utilă este instalația pentru tăiat țurțurii de gheață, care a fost medaliată cu argint la Târgul de Inovații – Innova de la Bruxelles, în 2013.


Instalația elimină gheața care se formează la streașina clădirilor printr-un tratament preventiv, cu ajutorul unei soluții de clorură de calciu care este pulverizată spre sloiurile de gheață.

Instalația pneumatică pentru scuturat pomii fructiferi este o altă invenție care a fost premiată la Salonul de Invenții de la Geneva în acest an cu medalia de aur, realizată tot de către Remi Rădulescu.

1 COMENTARIU

  1. Dl. Radulescu,
    Sunt Dr. ing. Puiu Caneparu locuiesc in Timisoara, am inventat un motor inertial antigravitational. Am realizat si prototipul experimental al motorului si sunt impresionat de performantele lui.
    Motorul se poate monta pe submarine, vapoare, avioane, elicopter si sisteme UFO.
    Este mult mai performant ca motorul cu reactie , mai economic.
    Montat pe submarine sau vapoare NU produce unde sau valuri, nu face zgomot , nu produce fum , nu degaja caldura .
    Montat pe avioane, elicopter si sisteme UFO, poate decola sau ateriza pe verticala, poate ramane in aer , se poate roti , se poate deplasa cu viteza f. mare.

    Telefonul meu este 0722/210.443

    Doresc o discutie cu Dvs.

    Cu multumiri,

    Puiu Caneparu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.