Locomotive de patrimoniu, înstrăinate cu complicitatea unor experți care au fost acum...

Locomotive de patrimoniu, înstrăinate cu complicitatea unor experți care au fost acum reținuți de oamenii legii. Cum procedau

1
DISTRIBUIȚI

locomotiva 1

Doi experţi tehnici bănuiţi că au minţit în rapoarte de expertize judiciare pentru a scăpa de închisoare inculpaţi în dosare care vizau trafic cu locomotive cu abur din tezaurul României au fost reţinuţi pentru mărturie mincinoasă şi fals intelectual.

Procurorii din Deva au coordonat efectuarea a trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a municipiului Slobozia pe proprietăţile a două persoane, Georgescu Şerban Lacriţeanu şi Răsvan Ciucă, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de mărturie mincinoasă şi fals intelectual.

„La percheziţie au fost identificate, ridicate şi recuperate aproximativ 450 de plăci de identificare ale unor locomotive şi vagoane de epocă, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, unele dintre acestea sustrase de pe locomotive cu abur clasate în Tezaurul României, precum şi documente din arhiva Ministerului Transporturilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Potrivit sursei citate, cei doi sunt bănuiţi că în cursul judecăţii, în recurs, suspecţii au efectuat noi expertize judiciare cu privire la bunurile care au făcut obiectul unui dosar de trafic cu bunuri de importanţă tehnică, respectiv şase locomotive cu abur şi un locomobil.

locomotiva 2

„În calitate de experţi, cei doi suspecţi au întocmit rapoartele de expertiză, atestând fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, astfel că decizia asupra nevinovăţiei inculpaţilor s-a luat, în principal, în considerarea concluziilor acestor expertize.


Activităţile în cauză au fost derulate în cooperare cu Serviciul Român de Informaţii şi sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Serviciului de Acţiuni Speciale Hunedoara. Faţă de suspecţi s-a luat măsura reţinerii pe 24 ore, fiind prezentaţi Parchetului de pe Judecătoria Deva cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile. Urmează ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva să dispună în cauză”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturii a propus retragerea atestatului de expert pentru cei doi suspecţi.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Serban Lacriteanu, Hocevar si altii au facut cate ceva pentru calea ferata din Romania. Eu personal am o stima deosebita pentru ei. Consider ca ar trebui arestati aia care au distrus Calea Ferata, care au furat garnituri de vagoane si locomotive si acum au firme particulare care falimenteaza CFR de la o zi la alta!!!! Lacriteanu e un om cinstit care traieste din salariu, are un caracter aparte. Toata treaba asta pute si ma face inca o data sa cred ca in Romania Justitia, SRI, Politia – sunt aservite unor gasti de interese si aceasta tara e vanduta la un pret de nimic. Ar trebui inca o revolutie care sa-i termine pe toti securistii de partid, smecherii, hotii si coruptii, cioroii camatari si proxeneti, toate scursurile care prolifereaza in tara asta condusa de incompetenti, analfabeti si oameni fara cultura. Numai unul care nu stie cat de mult si ce au facut oamenii astia pentru tara asta – fara sa ceara nimic in schimb – poate fi atat de dobitoc sa puna botul la asemenea inscenare. Rusine celor care nu vor sa vada cine sunt hotii in tara asta, ba chiar ii si pupa-n fund!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.