Mai mulți bani de la Casa de Sănătate pentru spitalele din Timiș,...

Mai mulți bani de la Casa de Sănătate pentru spitalele din Timiș, pentru ca pacienții să nu mai fie obligați să-și cumpere medicamente. Cât au primit cele mai mari spitale

0
DISTRIBUIȚI

spital (1)

Cele 22 de spitale din județul Timiș care au încheiat contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș au un buget mai mare față de anul precedent. Anunțul a fost făcut de reprezentanții CJAS Timiș care au transmis faptul că la data de 1 iulie au fost încheiate contractele cu unitățile sanitare cu paturi din județ, în urma procesului de contractare.

Motivul pentru care sumele alocate spitalelor au crescut este acela că se dorește o “bună desfășurare a actului medical”, adică să existe mereu suficiente medicamente și materiale sanitare pentru pacienții internați. Prin urmare, bugetul alocat în acest an spitalelor din județul Timiș a crescut cu aproximativ 15 milioane de lei față de cel alocat inițial în anul 2013.

„Considerăm că fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere, pe perioada internării, medicamente sau materiale sanitare.


Ca exemplu în acest sens stă şi bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-septembrie 2014,  suma fiind de aproximativ 276.535.694,71 lei comparativ cu bugetul alocat spitalelor în 2013 de 261.387.501,77 lei”, a declarat Victor Dumitraşcu,  președintele CJAS Timiş.

Reprezentanții CJAS Timiș le reamintesc asiguraților că, pentru diminuarea riscurilor de fraudare a bugetului și pentru a preveni utilizarea nerațională a fondurilor alocate către spitale, CJAS Timiș a elaborat un model de declarație care trebuie atașată obligatoriu la foaia de observație. Aceasta este completată de toți pacienții internați, care declară dacă pe perioada cât au fost spitalizați au cumpărat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau au dat bani pentru investigații paraclinice.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții CJAS Timiș, Spitalul Județean Timișoara are, în acest an, un buget de aproape 83 de milioane de lei, cu cinci milioane de lei mai mult față de anul precedent. Spitalul Municipal Timișoara a primit aproape 65 de milioane de lei, tot cu cinci milioane de lei mai mult față de 2013, iar Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara are un buget de peste 35 de milioane de lei, mai mult cu 2,6 milioane de lei față de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.