Mărirea și decăderea vaporașului electric de pe Bega. Unde pleacă vaporașul și...

Mărirea și decăderea vaporașului electric de pe Bega. Unde pleacă vaporașul și ce mesaj dur are proprietarul pentru primarul Robu FOTO

13
DISTRIBUIȚI

vaporas electric”După doi ani de povești total inutile pe tema ECO-VERDE cu tine și cu lache Diaconu, încă nu avem o priză unde să încărcăm «Primul vaporaș de agrement 100% ELECTRIC din România», atât de prăpădiți și impotenți sunteți”. Așa sună o parte din mesajul postat pe Facebook de reprezentantul primei companii din lume în materie de fabricat vaporașe electrice de agrement. ”Hai pa!” îi mai spune Nicolae Bîrsan edilului Nicolae Robu, pe care îl acuză că a refuzat cu obstinație să sprijine turismul ecologic (electric) pe Bega.

Nicolae Bârsan reprezintă compania americană Duffy Electric Boats, din California, care, de peste 40 de ani construiește vaporașe electrice. Ambarcațiunile de agrement se găsesc în toată America, ele plutesc pe canalele din Olanda sau Marea Britanie. Primul vaporaș al lor a ajuns la Timișoara în 2011, iar din această vară nu va mai funcționa.

”L-am adus în ideea că promovăm acest tip de agrement. Din păcate nu am gasit sprjin”, spune Bîrsan.

În 2011 vaporașul electric a fost lansat la apă. A stat legat de barja pe care se găsea terasa localului D’Arc. În 2012 Bîrsan a construit mai multe pontoane, în spatele barjei, la Flora, și a început să dezvolte linia aceasta de agrement. În 2012 și 2013 vaporașul electric a plutit pe Bega, deschizând, oficial, festivalul Bega Boulevard.

Anul trecut a mai construit o stație de debarcare la Uzina Hidroelectrică, cu vizite la uzină care, pentru turiștii străini, reprezenta un real fenomen.

Toate aceste episoade din trecut arătau premisele unei afaceri de succes, în sprijinul mediului.

mizerie Bega

După ce anul trecut s-a închis, pe neanunțate, ruta pe sub podul Michelangelo, din cauza lucrărilor, Nicolae Bîrsan și-a dat seama în acest sezon cald că nu prea mai poate face turism pe Bega.


Nu atât din cauza faptului că primăria nu a fost receptivă și nu a amplasat niciunde pe traseu o priză de 220V de unde să își poată încărca bateriile vaporașului; cât din cauza mizeriei din apă și de pe malurile canalului. ”Nu cred că lucrările au fost programate cum trebuie. Primăvara aceasta e un dezastru pe maluri, cu lucrări și mizerii. În plus faptul că copacii care flancau canalul Bega pe zona Parcului Rozelor au au fost defrișați, e un nou dezastru. Acele sălcii reprezentau un punct e atracție. Canalul e mizerabil atât pe margini cât și pe interior. Sunt focare de infecții în sus, spre fosta fabrică 1 Iunie: de luni de zile îi trimit primarului fotografii cu aceste mizerii, dar degeaba”, a declarat Nicolae Bîrsan.

În concluzie, de vara aceasta vaporașul electric nu mai circula pe Bega. Deocamdată nu s-a stabilit destinația lui.

13 COMENTARII

  1. prorietarul acestei barcute este un pupincurist care umbla pe la primarie si pe la filarmonica cu japca si cu miloaga, si acuma vazand ca nu il mai baga nimeni in seama, si-a luat jucarile si pleaca.
    Domnilor de la pressalert, de ce nu il intrebati pe acest individ, daca are acte pe barca, daca este a lui barca, daca are brevet de a conduce ambarcatiuni, de ce nu il intrebati de ce nu se mai intelege cu nimeni de pe bega, intrebati-l de ce fost dat afara de unde statea…si chestii de genu

  2. un grup de 10 persoane am urcat in acel vaporas am fost taxati cu 10roni per persoana nu sa emis nici o chitanta nimic….intrebare se face eco-turism si in acelasi timp si eco-evaziune ??? e trsit ca bega este murdara..e trist ca se intimpla cea ce se intimpla in timis dar ca sa fie totul ok in acest oras va trebui sa ne platim taxele AHOI si vant in pupa duffy

  3. Canalul Bega ar trebui sa fie navigabil cel putin pana la Pancevo, sa aiba maluri curate si infrumusetate cu vegetatie. Toate cartierele ar trebui sa fie aranjate de peisajisti, ( ar fi niste locuri de munca) si nu fiecare seamana, sadeste dupa cum il taie capu. Poate ar redevevni Timisoara orasul trandafirilor cu infatisare de oras European.

  4. @ COCO (sau preferi mai bine sa-ti spunem „CACA”???) Te exprimi ca un adevarat marinar de apa dulce, cocotat pe ciocate fie vara, fie vara,,, si care se pare ca stie cate ceva din istoria navigatiei pe Bega… Cand spui „nu se mai intelege cu nimeni de pe Bega”, acel „nimeni” la care te referi esti tu??? Sigur ca tu esti,,, inca te tradeaza frustrarea ca nu ai participat la parada Filarmonicii de ziua EU 2013,,, pe care ai admirat-o din copaie, agatzat de mal,,, oricat ai lins la fundul primarului si tocit clantele din pmt… Finalmente, inainte de a vorbi de pupincurism, sterge-ti „aura” maro din jurul gurii,,, emaneaza si te tradeaza, chiar si in scris.

  5. @ TURISM,,, te inseli, „capitan de transatlantic”… noi nu am facut niciodata iesiri cu „10roni per persoana „,,, si totusi, daca insisti ca e cum spui tu, poate ne trimiti ceva poze cu grupul tau, in barca noastra,,, ca sa lamurim dilema.

    In concluzie, pentru „COCO” si „TURISM”,,, daca sunteti persoanele integre si cu principii care pretindeti ca sunteti, scoateti-va identitatea la lumina si discutam pe fata…. altfel nu sunteti decat doi lasi, fricosi si invidiosi.

  6. @ TURISM,,, te inseli, “capitan de transatlantic”… noi nu am facut niciodata iesiri cu “10roni per persoana “,,, si totusi, daca insisti ca e cum spui tu, poate ne trimiti ceva poze cu grupul tau, in barca noastra,,, ca sa lamurim dilema.

    In concluzie, pentru “COCO” si “TURISM”,,, daca sunteti persoanele integre si cu principii care pretindeti ca sunteti, scoateti-va identitatea la lumina si hai sa discutam deschis,…. nu ca nu v-as cunoaste si nu as sti cine sunteti.

    Sunt sigur ca asta nu se va intampla pentru ca sunteti doi papagali, lasi, fricosi si invidiosi… astept!

  7. Eu personal am fost foarte multumita cand acum un an , dupa multe cautari, ne-am plimbat in siguranta,alaturi de un grup de copii foarte mici si am fost extrem de multumiti ! Am primit factura,am primit chitanta (fara ca eu sa le solicit) …tariful a fost foarte bun..

  8. Ma, prostu asta si-o scos driku de pe bega crezand ca o sa-l roage cineva sa-l bage inapoi. Mare bou. Pariu ca dupa ce se mai da victima vreo luna vine cu coada intre coarne sa-l bage inapoi. Are timp pana atunci sa se trateze la veterinar.

  9. @ coco,,, zici ca vrei acte si dovezi? Te crezi vre-un soi de mini-capitan-sef-de-mal? Stai linistit Dorele, nu-i cazul sa te dezvalui, te tradeaza sunetul ciocatelor si emanatiile, care raman inconfundabile… Stai ascuns, ca-i mai bine pentru toti 🙂

    PS. Penibilul ce se exprima din penitenciarul de pe Popa Sapca, este care din „smecherii” tai? Ca aici nu-i asa simplu ca la tine,,, am vre-o 2 variante si, trebuie sa recunosc,,, intotdeauna ai fost bun la convins diversi maimutoi sa-si riste „onoarea” pentru aplecarile tale indaratnice… :)))

  10. Clarificare,,, „coco” = Dorel Cret,,, personajul asta chiar exista,,, nu-i vre-un „Dorel” generic de pe santierele patriei,,, nicidecum. El este singurul si unicul Dorel Cret , cel care si-a legat canapeaua trasa in linoleu, cu centuri de siguranta, de malul Begai,,, ca sa poata urca in barca direct cu cizmele ciocate… Un marinal si adevarat „cowboy” al navigatiei pe Bega… Putem spune ca omul asta, este o sursa autentica de inspiratie pentru personajul „Dorel”… :))

  11. hahahha nick ce penibil esti….
    saracu’ doru nici nu stie sa tasteze pe calculator…
    Stiu un domn, de pe Bega, care cand te vede…iti rupe…..aripile:))
    parca ziceai ca pleci?? te-ai razgandit??

  12. La prima vedere asa ai crede, Jamaica,,, insa nu uita ca Dorel l-a imbarligat pe viceprimar sa-l faca sef de mal si si-a asumat tot ce am facut noi… e parsiv, sobolanu’…:)

    De cand am pus barca pe Bega se gaseste cate unu’ sa-mi rupa aripile,,, de la primar pana la ultimu’ boschetar… sti cum e, so… I don’t give a shit,,, 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.