Ministrul Educației Naționale, cu ochii pe județul Timiș după rezultatele de la...

Ministrul Educației Naționale, cu ochii pe județul Timiș după rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, a luat decizia de a analiza fiecare județ cu rezultate sub media pe țară la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat din acest an, dar și situațiile în care mediile au scăzut comparativ cu 2013. Printre aceste județe se numără și Timișul, unde situația va fi analizată până cel târziu în luna octombrie.

„Avem judeţe în care în mod tradiţional avem rezultate bune la examenele naţionale şi, tot tradiţional, unde rezultatele sunt din păcate mai mici.


În lunile următoare, până în septembrie, poate şi un pic din octombrie, vom avea discuţii individuale pentru fiecare dintre judeţe, atât pe rezultatele de la bacalaureat, cât şi pe cele de la evaluarea naţională, acolo unde au fost rezultate sub medie. Vom analiza şi situaţia din judeţele unde mediile au scăzut”, a declarat, ieri, Remus Pricopie.

În județul Timiș, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a fost, în acest an, de 57 %, cu un procent mai mult față de anul precedent, dar totuși sub media pe țară, care a fost de 60,65 %. În ceea ce privește rezultatele de la Evaluarea Națională, în județul Timiș, 61,20 % dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste cinci, cu aproape opt procente mai puțin decât în anul precedent.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației Naționale, în județul Timiș și în alte patru județe din țară s-au înregistrat cele mai puține medii peste cinci. 70,8% dintre elevii din întreaga țară care au susținut în acest an Evaluarea Națională au obținut medii peste cinci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.