Ministrul Mihnea Costoiu, audiat ca martor în dosarul licenţelor IT pentru şcoli

Ministrul Mihnea Costoiu, audiat ca martor în dosarul licenţelor IT pentru şcoli

0
DISTRIBUIȚI

costoiu01_resize

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a venit miercuri la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul de corupţie privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli, pentru care s-au plătit aproximativ nouă milioane de euro, scrie Mediafax. Mihnea Costoiu nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a ajuns în jurul orei 14.00.

Potrivit unor surse judiciare, Mihnea Costoiu a fost chemat la DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli, în care se fac cercetări in rem pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, dare şi luare de mită. Tot miercuri este audiat la DNA şi fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Eugen Bejenariu. În acelaşi dosar au fost audiaţi, marţi, Ioan Cordoş, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor, şi Sorin Eftene, fostul director general interimar al Microsoft România.

Procurorii l-au audiat, săptămâna trecută, şi pe şeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, iar luni acesta a mers la DNA pentru a duce mai multe documente privind licenţele IT pentru şcoli. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 10 iulie, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.

„Obiectul sesizării l-a constituit închirierea şi extinderea de licenţe educaţionale de către, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale care contrar dispoziţiilor acordului cadru nr.


32/12.08.2009 au încheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii că s-au efectuat plăţi privind o sumă de aproximativ 9 milioane euro, destinate unităţilor de învăţământ”, a precizat DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.