Muzicienii bănățeni se implică şi în acest an în sprijinirea festivalului Fânfest....

Muzicienii bănățeni se implică şi în acest an în sprijinirea festivalului Fânfest. Vezi când va avea loc pre-evenimentul din Timișoara

4
DISTRIBUIȚI

implant

La fel ca şi în anii trecuţi, o serie de muzicieni timişoreni vor participa şi în 2014 la festivalul Fânfest, care în acest an va avea loc în perioada 11 – 17 august, la Roşia Montană.

Activităţile festivalului se vor derula pe parcursul a şase zile, dorinţa organizatorilor fiind ca aceia care vizitează Roşia Montană să aibă parte de o adevărată vacanţă culturală, în care să poată îmbina drumeţiile cu concertele, expoziţiile, dezbaterile, piesele de teatru şi multe alte evenimente din program. Astfel, participanţii vor avea posibilitatea de a descoperi nu doar Roşia Montană, ci şi lumea oamenilor care au ales să o apere: localnici, activişti sau artişti.

Festivalul va găzdui iarăşi târgul ţărănesc cu produse tradiţionale şi hrană sănătoasă, alături de zona copiilor, ce oferă jonglerii, teatru de păpuşi şi pictură. Scena muzicală primeşte întăriri internaţionale şi putem confirma deja prezența trupei Baba Zula din Istanbul, Turcia.


Alături de ei vor concerta numeroase trupe româneşti ce au susţinut şi în trecut Campania Salvaţi Roşia Montană, dar şi nume în premieră pentru FânFest, ca Toulouse Lautrec sau Vlad Dobrescu. În ceea ce priveşte reprezentaţiile de teatru, colectivul clujean Reactor propune mai multe spectacole, în principal cu tematică socială. Numeroase evenimente speciale se vor regăsi şi în acest an în cadrul festivalului, de la recitaluri de pian sau orgă până la improvizaţii muzicale sau proiecţii acompaniate de muzică live.

FânFest este un festival realizat integral pe bază de voluntariat; toţi artiştii şi organizatorii se implică pro-bono. Costurile ce nu pot fi acoperite prin sponsorizări sunt achitate cu sume care provin din donaţii individuale sau mici granturi ale fundaţiilor culturale. La fel ca în anii trecuţi, şi în acest an organizatorii îi invită pe toţi cei care doresc să participe la finanţarea festivalului să contribuie prin mijloacele disponibile pe pagina evenimentului. În acest sens, simultan cu lansarea festivalului, Campania vă propune să susţineţi apelul de strângere de fonduri pentru transportul trupelor invitate la FânFest. Muzica solidarităţii e posibilă doar prin gesturi de solidaritate.

Formaţiile timişorene care vor cânta la ediţia din acest an a festivalului sunt Blazzaj, Implant pentru Refuz, Brigada Artistică Urbană, Brum şi Exit Oz. Festivalul Fânfest va avea parte şi de un pre-eveniment care se va desfăşura joi, 31 iulie, de la ora 18.00, La Căpiţe. Avanpremiera celui mai independent festival din România va avea parte de o expoziţie cu fotografii semnate Edmund Kreibik (lucrările sunt de vânzare), clipuri inedite video de la ediţiile trecule ale FânFest şi un program muzical cu ZO de la Subfeleac, Mighty Boogie, formaţia Posturban Invaders şi un after party cu Paul Socol.

4 COMENTARII

  1. daca le-ar pasa mai putin de chitari si microfoane, s-ar implica intru sprijinirea localnicilor si a istoriei lor miniere, nu ar sustine un festival care aduce doar dezastru in zona!

  2. Dorian, mergi si fa nani! Festival care aduce dezastru in zona? Tu ai fost la o editie? Ne strangeam mucurile de tigari in buzunarele gecilor, dozele/ halbele… in rucsaci. Lasa-ne!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.