Nereguli la spitalul municipal și spitalul județean din Timișoara, descoperite în urma...

Nereguli la spitalul municipal și spitalul județean din Timișoara, descoperite în urma unor controale ordonate de ministrul sănătății. Ce sancțiuni aspre au fost aplicate

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

O mulțime de nereguli au fost descoperite la cele două mari spitale de stat din Timișoara, în ceea ce privește modul în care au fost eliberate rețetele medicale, modul în care s-au făcut decontările sau s-au depistat neconcordanțe între diagnosticul de internare și intervențiile chirurgicale efectuate. Pentru că legea nu a fost respectată la spitalul municipal și spitalul județean din Timișoara, CNAS  a dispus recuperarea a aproape 500.000 de lei pentru că s-au făcut raportări eronate.

Controalele au avut loc în perioada 5 – 30 mai, la ordinul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după scandalul uriaș de la Spitalul de Arși din București, unde medicii realizau operații estetice pe banii statului.

Potrivit unor date furnizate de reprezentanții CJAS Timiș, astăzi, la Spitalul Municipal Timișoara s-au constatat următoarele nereguli: neconcordanțe între conținutul pachetelor de servicii negociate și contracte și consemnările din foile de observație pentru spitalizarea de zi, la externarea pacientului nu au fost eliberate rețete compensate sau gratuite, neconcordanțe între listele de prioritate raportate la CJAS Timiș și lista de prioritate pusă la dispoziție în timpul controlului, dar și nereguli în ceea ce privește modul în care au fost completate foile de observații și foile de spitalizare de zi.


Prin urmare, CNAS are de recuperat de la Spitalul Municipal Timișoara aproape 215.000 de lei.

O mulțime de nereguli s-au descoperit și la Spitalul Județean Timișoara, care trebuie să dea Casei Naționale de Sănătate aproape 280.000 de lei. Printre neregulile depistate se numără neconcordanțe în ceea ce privește modul în care au fost completate foile de observații, listele de prioritate raportate la CJAS Timiș nu cuprind toți pacienții care au beneficiat de servicii medicale programabile, nerespectarea tuturor obligațiilor asumate prin contract, neeliberarea rețetei compensate sau gratuite la externarea pacientului sau nu au fost raportate în sistemul informatic toate datele prevăzute în platforma informatică din asigurările de sănătate.

“Pentru neregulile constatate în urma controalelor au fost dispuse sancţiuni pentru lunile în care s-au înregistrat aceste situaţii, respectiv reţinerea unor sume calculate prin aplicarea unui procent de 1%, din valoarea de contract”, transmit reprezentanții CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.