Noi RAIDURI israeliene în Fâşia Gaza: Cel puţin şapte persoane au fost...

Noi RAIDURI israeliene în Fâşia Gaza: Cel puţin şapte persoane au fost ucise. Peste 300 de ţinte au fost vizate de Israel

0
DISTRIBUIȚI

Red Flag 09.4

Două raiduri israeliene s-au soldat cu şapte morţi, joi, în sudul şi centrul Fâşiei Gaza, au anunţat surse medicale palestiniene, în a treia zi a ofensivei aeriene israeliene în teritoriul palestinian.

Aviaţia israeliană a vizat peste 300 de ţinte în Fâşia Gaza împotriva Hamas, în cursul nopţii de miercuri spre joi, ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă lansate înspre Israel, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, relatează AFP.

„Am vizat 322 de ţinte în timpul nopţii în Gaza, ridicând la 750 numărul total al ţintelor Hamas lovite de armată de la începutul operaţiunii „Limită de protecţie”, a anunţat Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei.

Potrivit acestuia, au fost lovite instalaţii de lansare de rachete, tuneluri şi posturi de comandă ale Hamas.

„Continuăm operaţiunea pentru a pune presiune pe Hamas”, a precizat el, afirmând că „o operaţiune terestră este o opţiune potenţială”.

„Au fost convocaţi peste 20.000 de militari în rezervă, dar un atac terestru va fi ultima opţiune, doar dacă vom considera că este necesar”, a adăugat el.

Armata a anunţat că opt rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către Israel în cursul nopţii, în timp ce numărul lor total se ridică la aproape 300 de la începutul operaţiunii militare israeliene.

Hamas, care controlează din punct de vedere al securităţii Fâşia Gaza, ar deţine aproximativ 10.000 de rachete în enclava palestiniană, potrivit armatei israeliene.

Operaţiunea aeriană israeliană lansată de trei zile împotriva Hamas ca ripostă la tirurile de rachetă lansate din Gaza a provocat cel puţin 64 de morţi, dintre care 14 doar în noaptea de miercuri spre joi, cu câteva ore înaintea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate.

Primul raid israelian de joi din Fâşia Gaza a vizat un magazin din Khan Younes, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qudra, anunţând că şase persoane au fost ucise şi cel puţin 15 rănite.

Al doilea raid a vizat o tabără de refugiaţi din Nusseirat, în centrul Fâşiei Gaza, şi s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt.

În trei zile, ofensiva aeriană împotriva enclavei palestiniene s-a soldat cu 57 de morţi, majoritatea civili palestinieni.


Acest bilanţ include cel puţin şapte femei şi 14 copii, potrivit AFP.

Acest nou ciclu de violenţe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza care a avut loc la sfârşitul lui 2012.

Acesta a început cu răpirea, la 12 iunie, şi apoi uciderea a trei studenţi israelieni în Cisiordania, atribuită de Israel Hamasului, urmată de asasinarea unui tânăr palestinian ars de viu la Ierusalim de către tineri extremişti de dreapta evrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.