Numărul de timişoreni care renunţă la serviciile Colterm, în scădere. Câţi au...

Numărul de timişoreni care renunţă la serviciile Colterm, în scădere. Câţi au părăsit sistemul anul acesta

2
DISTRIBUIȚI

calorifer

Numărul timişorenilor care se debranşează de la Colterm scade tot mai mult de la an la an. În 2011 a fost îngregistrată o cifră record de 7.000 timişoreni care au părăsit sistemul centralizat de încălzire. În 2013, numărul celor care renunţat la serviciile Colterm pentru a trece la centrale termice pe gaz a fost de 3.000.

Cu mari datorii, societatea locală de termoficare pare să o ia pe drumul cel bun.


Conform purtătorului de cuvânt Ofelia Hergheliu, de la începutul anului și până acum au fost înregistrate numai 1.183 de cereri de debranșare. Dintre acestea, 709 au fost aprobate, în vreme ce 474 au fost respinse, neavând documentații complete.

Nemulțumirea timișorenilor care pleacă din sistem se leagă de costurile mari aferente întreținerii precum și de lipsa contorizării pe orizontală, care ar facilita calcularea unei facturi bazate strict pe consumul individual. Momentan, implementarea aparaturii necesare pentru contorizarea pe orizontală este destul de costisitoare, iar autoritățile nu au găsit o soluție. Nici primarul Nicolae Robu nu a putut să îşi țină promisiunea din campania electorală, de a scădea cu 25% facturile timișorenilor, în condițiile păstrării prețului la materialele necesare producerii de combustibil.

Cererile de debranşare se pot depune până la data de 31 august.

2 COMENTARII

  1. Unul din motivele pentru care sunt mai puţini amatori de divorţ de Colterm este faptul că se percepe o taxă de 500(cinci sute) de lei pentru a se aproba debranşarea în condiţiile unui dosar complet, taxă inexistentă în anii anteriori. Şi mai e un motiv şi anume faptul că NU SE MAI APROBĂ debranşări pe scări unde nu e nimeni debranşat. Pentru că regia e stat în stat şi pentru că poate fără să ofere vreun motiv.

  2. faza cu „nu se mai aproba debransari pe scari unde nu e nimeni debransat” mi se pare o prostie enorma. e un cerc vicios. daca nimeni nu se poate debransa, nici nu au cum sa se debranseze altii in viitor. ii leaga pe oameni de incalzirea la oras fara o posibilitate de „evadare”. mi se pare absurd. dupa ca ce mai si platesti o groaza de bani, mai fac si figuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.