O familie din Timișoara va pierde apartamentul ANL. Cum a încercat să...

O familie din Timișoara va pierde apartamentul ANL. Cum a încercat să înșele primăria

1
DISTRIBUIȚI

blocuri anl miloia

Timişorenii care şi-au cumpărat locuinţe ANL vor fi verificaţi la sânge. Viceprimarul Traian Stoia a spus astăzi că există nişte probleme legate de modul în care au fost vândute locuinţele de pe Miloia. „Avem acum o speță care produce multă agitație în rândul cumpărătorilor. O condiție pentru ca actele de vânzare-cumpărare să nu fie lovite de nulitate absolută este prevăzută de Legea 152, care spune că titularul contractului de închiriere și membrii familiei acestuia au obligaţia să nu dețină o altă locuință în proprietate, nici măcar o casă de vacanță.


Dacă ai o casă de vacanță sau o altă proprietate, nu ai voie să cumperi o locuință de la stat, pe baza acestei legi. La noi, în cel mai pur stil românesc, oamenii s-au dus și au dat declarații că nu au nicio casă în proprietate, nicio casă de vacanță. Acum se iau datele de la Fisc și unde se găsește că oamenii au cumpărat, declarând fals, urmează procedurile legii”.

În urma primelor verificări Stoia a informat că a fost depistată deja o familie care „a încheiat cu municipiul Timișoara un contract de vânzare-cumpărare pe un apartament de pe stradă Miloia, deși avea în proprietate și imobilul din Timișoara, de pe strada Horia, în baza unui contract de întreținere, cu drept de uzufruct viager făcut în 2012. Menționam că cei doi soți au prezentat la primărie cu declarații notariale că nu dețin în proprietate o altă locuință sau casă de vacanță. Conform legii contractele de vânzare-cumpărare, precum și orice acte încheiate cu încălcarea dispozițiilor legii sunt lovite de nulitate absolută. Depistarea acestor cazuri și sesizarea organelor judecătorești pentru constatarea nulității și restabilirea situației anterioare se face prin grijă prefectului”. Viceprimarul a informat că actele vor ajunge în curând la prefect, în vreme ce verificările vor continua. În total, în Timişoara, au fost vândute un număr de 26 de apartamente.

1 COMENTARIU

  1. sa se verifice si familiile care stau in chirie in ANL-uri si au alte case in Timisoara date in chirie la pretul pietei. Si ei stau in chirie la ANL pe bani marunti. Stiu cateva cazuri concrete

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.