O nouă DEMISIE în PNL – Stănişoară: Am luat decizia de a...

O nouă DEMISIE în PNL – Stănişoară: Am luat decizia de a demisiona din partid, transformat într-un teatru de război

0
DISTRIBUIȚI

StanisoaraMihai

Deputatul Mihai Stănişoară, care face parte, din iunie, din Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale lansat de Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, că demisionează din PNL, susţinând că formaţiunea s-a transformat „într-un teatru de război al agendelor personale”, scrie Mediafax.

„Am luat decizia de a demisiona din PNL. De fapt, mai corect ar fi să spun că PNL a luat hotărârea de a demisiona din funcţia de partid care trebuie să-i reprezinte pe cetăţenii cu vederi liberale din ţara noastră. A coborî dintr-un tren care şi-a schimbat ruta convenită şi asumată şi se îndreaptă către prăpastie nu înseamnă nici trădare şi nici oportunism. Înseamnă o raportare corectă şi sănătoasă la un sistem referenţial care a rămas neschimbat”, arată Mihai Stănişoară într-un comunicat de presă remis Mediafax. Deputatul mai arată că, într-o lună, PNL s-a transformat „într-un teatru de război al agendelor personale”. „Nu pot să nu îmi ascund dezamăgirea privind evoluţia recentă a Partidului Naţional Liberal, transformat, în doar o lună, într-un teatru de război al agendelor personale şi în care principiile de dreapta, liberale, au încetat să mai fie măcar rostite, cu atât mai puţin dezbătute, apărate şi promovate. Mai mult, România şi românii au dispărut de pe agenda PNL”, se mai arată în comunicatul de presă.

Mihai Stănişoară susţine, de asemenea, că după demisie rămâne consecvent hotărârii luate în martie 2013 când s-a înscris în PNL, fiind convins că „dreapta românească poate ajuta fiecare cetăţean al acestei ţări să trăiască mai prosper, mai sigur şi mai implinit”.


„După o criză economică care a afectat profund destine şi mentalităţi, nu doar în România ci şi în restul lumii, după nenumărate provocări la adresa siguranţei naţionale, cu impact direct asupra vieţii fiecăruia dintre noi, am convingerea că doctrina liberală este cea care ar trebui să reprezinte dreapta românească”, mai susţine Mihai Stănişoară. Deputatul de Mehedinţi arată, de asemenea că în calitate de membru PNL a fost „un soldat disciplinat care a pus binele partidului înaintea imaginii de politician”. „M-am alăturat cu inima deschisă echipei PNL, fără a cere niciun privilegiu, animat doar de dorinţa de a-mi aduce contribuţia la succesul mişcării liberale. Am fost şi sunt un om de dreapta. Prin toată activitatea mea publică din ultimii cinsprezece ani am fost slujitorul devotat al principiilor economiei de piaţă, al liberei iniţiative private, al securităţii individuale şi naţionale, al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, al parcursului în NATO şi UE al României. În funcţiile de demnitate publică am slujit ţara şi pe cetăţenii ei cu eficienţă, onestitate şi, uitându-mă la scena politică, cu modestie. Ca membru PNL, am fost un soldat disciplinat, care a pus binele partidului înaintea imaginii de politician. Am răspuns tuturor răutăţilor şi ipocriziilor cu tact, dar şi cu sinceritate, din respect pentru mine însumi şi pentru cetăţeni”, se mai arată în comunicatul de presă.

Mihai Stănişoară adaugă că se va dedica demersului de a recuceri încrederea publicului de dreapta, cu simpatii liberale. Deputatul arată totodată că cei mai mulţi membri ai PNL sunt derutaţi la momentul actual, propunându-le acestora să apere valorile liberalismului românesc: „Majoritatea membrilor PNL sunt astăzi derutaţi. Le propun să judece cu discernământ şi responsabilitate, iar mai apoi să-şi răspundă faţă de propria lor conştiinţă dacă le place încotro se îndreaptă. Cel mai important însă, compatrioţilor cu vederi liberale le spun că merită să aibă încredere în cei care apără valorile liberalismului românesc”.

„Nu plec nicăieri, rămân alături de valorile liberale şi de cei care le respectă şi le preţuiesc”, a conchis Mihai Stănişoară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.