Percheziții ale Parchetului General la sediul clinicii Selfmed și la locuințele liberalului...

Percheziții ale Parchetului General la sediul clinicii Selfmed și la locuințele liberalului Nicoară și pedelistului Careba UPDATE 5 Vezi cine a fost reținut

16
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 01_resize

Procurorii Șecției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și polițiști din Direcția de Investigarea Fraudelor din IGPR au descins, astăzi, în 6 locații din Timișoara și Drobeta Turnu Severin, percheziționând sediile clinicii Selfemed, dar și locuințele Dianei Nicoară, soția liberalului Flavius Nicoară, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timişoara, și ale pedelistului Cristian Careba, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, numit ulterior de Cristian Bușoi șeful Direcției regionale de Control, Monitorizare și Antifraudă Timișoara. Anchetatorii, carea au suportul tehnic al SRI, cercetează modul în care s-au făcut decontări fictive la CJAS Timiș de către clinica Selfmed în mandatul lui Careba.

“Auditorii publici externi constată că au fost raportate ca efectuate consulturi la pacienţi cu boli cronice în aceeaşi lună de mai multe ori. Exemplificăm aici cazul în care un medica a consultat acelaşi pacient bolnav cronic de 18 ori într-o lună. (…) De asemenea tot pe ambulatorul clinic al judeţului Timiş, auditorii publici externi au făcut testul de a însuma numărul de pacienţi raportaţi într-o lună de acelaşi medic specialist. Astfel s-a constatat că există medici care raportează 826 de persoane consultate într-o lună, ceea ce atrage atenţia auditorilor publici externi referitor la realitatea prestării acestor servicii medicale şi în ceea ce priveşte afluxul de pacienţi”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că au fost decontate servicii de planning pentru un bărbat în vârstă de 96 ani, care a beneficiat de sfaturi despre relaţia de cuplu şi modul de folosire a mijloacelor contraceptive. Interesant este că acelaşi bărbat a mai fost consultat de alte patru ori în alte secţii ale clinicii, în primă fază la medicină internă pentru alte boli alte aparatului digestiv, apoi pentru alte boli ale intestinului, iar după ce a trecut pe la planning, a ajuns şi la psihiatrie unde a fost găsit ca suspect de Alzheimer. Şi o femeie născută în 1921 a primit sfaturi privind metodele contraceptive, după care au urmat alte două controale la psihiatrie, iar rezultatul fiind acelaşi – Alzheimer.

PRESSALERT.ro a dezvăluit că pedelistul Cristian Careba a beneficiat de sprijinul lui Nicoară și a fost luat de Cristian Bușoi și dus director în CNAS când conducea instituția.


Întâmplător, sediul clinicii Selfmed din Drobeta Turnu Severin este într-o casă carea aparține lui Cristian Bușoi.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Parchetul General a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că se  ” efectuează cercetări faţă de reprezentanţii legali ai unor furnizori de servicii medicale din judeţele Timiş şi Mehedinţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, existând suspiciuni că în perioada 2012 – 2013, au indus în eroare reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, beneficiind de complicitatea unor funcţionari din cadrul acesteia, prin prezentarea pentru decontare a unor servicii medicale fictive. Prejudiciul estimat a fi produs în cauză în acest moment este de 100.000 lei”.

UPDATE 2 În timpul percheziției efectuate la locuința lui Cristian Careba, actualul șef al Direcției regionale de Control, Monitorizare și Antifraudă Timișoara, anchetatorii au descoperit și contabilitatea firmei ScrifNet SRL. Conform datelor oficiale de la Registrul Comerțului, firma este a unui verișor al lui Careba, dar în realitate adevăratul proprietar este fostul șef al CJAS Timiș. Aceste documente, împreună cu altele, au fost ridicate de anchetatori.

UPDATE 3 Cristian Buşoi, fostul preşedinte al CNAS, a transmis un comunicat de presă în care arată că „nu au fost făcute percheziţii în nicio locuinţă sau spaţiu care îmi aparţine. Clinica în care s-au făcut astăzi percheziții funcţionează în alt imobil, care nu-mi aparține, aflat în imediata vecinătate a spaţiului care se află în proprietatea mea în Drobeta Turnu Severin”. Când şi-a deschis punct de lucru în Drobeta Turnu Severin, cinica Selfmed a fucţionat în spațiile aparţinând soţilor Buşoi, aceştia încheind un contract de comodat cu firma familiei Nicoară. La vremea respectivă, însuşi Buşoi a recunoscut existenţa acelui contract. Liberalul a susţinut de asemenea că în timpul mandatului său la CNAS a vrut să facă ordine în sistem, dovadă fiind „înfiinţarea Direcţiei de Control, monitorizare şi antifraudă din cadrul CNAS”. Cristian Buşoi nu a scos niciun cuvânt despre faptul că la Timişoara la Direcţia Antifraudă l-a numit pe pedelistul Cristian Careba, care era la momentul numirii acuzat de Curtea de Conturi că a acordat decontări dubioase pe servicii medicale către clinica colegului său de partid, Flavius Nicoară.

UPDATE 4 După finalizarea perchezițiilor, la București vor fi duse la audieri patru persoane, care sunt suspecte în acest dosar. Urmează să fie audiați, în această seară, Cristian Careba, medicul Diana Nicoară, asociată la clinica Selfmed, medicul Dana Mihoc, care lucra și ea la aceeași clinică, iar, mâine, Grațiela Loș, director economic în perioada în care Cristian Careba era șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș.

UPDATE 5 Cristian Careba și Diana Nicoară au refuzat să dea decarații, iar azi noapte pe numele lor a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

16 COMENTARII

  1. La orice clinica vei cauta Dragos….rezultatul va fi acelasi……la Judetean e la fel…….oricum firmele de madicamente prospera…noi murim cu zile..

  2. Pai asta e prejudiciu. Cei de la parchet își folosesc abuziv funcțiile pentru răzbunări politice. Ce înseamnă PNL si pdl? Se vrea sa fie fuxx noua dreapta? Cum te duci cu mascații la spital? Bine ca nu sau dus cu tancurile. O tara de cacat cu procurori slugi la politicieni.

  3. Ciumetilor portocalii l-i se strange funia de gat…….. cum se straduiau aceste gunoaie sa-l compromita si sa-l execute pe prof.Dumitrascu V. care nu-i mai lasa sa fure … ce jeguri ! La ocna cu ei , inclusiv cu piticul penelist ajuns acum mare europarlamentar …

  4. de BUSOI cand vom afla ca a acumulat o asemenea avere ?de ce a lasat postul de europarlamentar unde avea pe mana peste 30.000 de euro ,venind pe post de sef CNAS pe un salar de vreo 7000 de LEI !!!!!!!!!!!!! .este clar ca pe langa salar cine stie cat mai castiga din invarteli. Daca USL-UL nu s-ar fi rupt BUSOI nu ar fi candidat la europarlamentare ar fi ramas la CNAS.

  5. Sef al Directiei Regionale de control, ce multilateral este acest Careba, asta geniu, din sofer DSP, director medical la DSP, apoi director la CJAS TM; ce pregatire de specialitate are si cand, unde a facut-o?!

  6. rusine+rusine! semi(sferto)docul de careba a ajuns sef peste toti medicii profesori cu doctorate, numeroase operatii prin clinici universitare in care ploua sau misuna gandacii prin salile de operatii!portocaliu in cerul gurii=careba din sofer la dsp a ajuns cu firmele sale capusa pe criterii plitice milionar in timp ce copii cu leucemie nu pot fi operati/tratati in tara ca nu sunt bani pentru aparatura sau medicamente! rusine+rusine! exista DUMNEZEU!

  7. De unde ati scos aceste minciuni. pai cum se fura acum la CASA DE SANATATE nu sa furat niciodata. pai actualul director nu face altceva decat sa fure, cum a mai furat si sa dovedit. Dar azi psd isi acopera hotii si fac actiuni politice la opozitie, Bravo psd

  8. Pe prietenul lui Horia Vermesan director la DSP care din matemetician l-a facut director medical adj de ce nu il intrebati de firma Scifnet cu care ani buni a facut contrct de service si de la care a cumparat calculatoare la supra pret pentru DSP

  9. Daca la presupuse infractiuni economice de 20000 de euro vin cu mascatii peste tine in casa sa traumatizeze copiii, la criminali care savarsesc omoruri cu ce se duc ? Cu tancuri si rachete balistice? In ce tara am ajuns sa traim ? In Siria ? Descinderile cu mascatii au devenit o practica curenta in Romania.

  10. Nu este nimic mai penal in situatia asta decat au fost si in alte situatii.Pentru noi prostimea de rand aceste stiri probabil sunt senzatii dar la o privire mai atenta fiecare partid procedeaza la fel,in functie de cine iese odata la 4 ani.Nu poti sa iei un sef de administratie sa il tragi la raspundere ca pe tura lui s-au facut manevre,trebuie sa il iei pe ala care era insarcinat sa vada si pe toti care au facut-o cu zecile de ani la rand.BRAVO CAREBA SI RESTU SI SPER SA SCAPE USOR ASA CUM AU FACUT SI ALTII…POLITICIENI CORUPTI NE-AM ALES…NU SUNTEM VICTIME…SUNTEM COMPLICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.