Petre Roman, despre tema religiei din discursul lui Ponta: ”E foarte urâtă,...

Petre Roman, despre tema religiei din discursul lui Ponta: ”E foarte urâtă, din toate punctele de vedere”

1
DISTRIBUIȚI

Petre-Roman

Deputatul PNL Petre Roman a comentat, miercuri, tema religiei în discursul lui Victor Ponta de lansare a candidaturii la prezidenţiale, catalogând-o drept una ”foarte urâtă din toate punctele de vedere” şi menţionând că nu crede că îi va dăuna lui Klaus Iohannis în campania electorală, scrie Mediafax.

Roman a fost întrebat cum vede tema lansată în ultimele zile de premierul Victor Ponta în ceea ce priveşte religia sa în calitate de viitor candidat la alegerile prezidenţiale. ”E foarte urâtă, n-am vrut să mă refer la ea, dar e foarte, foarte urâtă, din toate punctele de vedere. În primul rând, PSD este în familia socialistă, care are tradiţii foarte vechi în lupta împotriva oricăror prejudecăţi, şi poate în primul rând celei religioase. Aşa e tradiţia socialistă încă din secolul XVIII, de la Revoluţia franceză încoace. Orice fel de trimitere, pasămite inocentă, pentru ca prin confruntare cu s-o spunem clar, cu domnul Klaus Iohannis, să-i dăuneze candidaturii lui Klaus Iohannis, este inacceptabilă. Este imorală, dar eu cred şi contraproductivă”, a declarat deputatul PNL. ”Păstrând toate proporţiile, oare ce ar fi fost România fără Carol I, care nu era ortodox?”, a mai spus Petre Roman.


El s-a declarat convins că discursul pe această temă al premierului nu-l va afecta pe Iohannis, ci s-ar putea dovedi defavorabil lui Victor Ponta. Roman a susţinut că în cazul alegerii lui Ion Iliescu în 1990 nu a contat faptul că acesta s-a declarat ”liber cugetător”, având în vedere scorul obţinut de acesta.

Deputatul PNL a afirmat că este convins de faptul că liderul partidului, Klaus Iohannis, este candidatul ACL la prezidenţiale. De asemenea, Roman l-a acuzat pe Ponta de incompetenţă, atât în ceea ce priveşte gestionarea inundaţiilor, a situaţiei economice, dar şi a faptului că acesta ar dori să devină un preşedinte care să îşi asume şi atribuţii de prim-ministru, în mod similar cu Traian Băsescu. ”Ponta nu are profilul să fie preşedinte, cum zicea şi domnul Iliescu, este prea crud (…) Nici măcar nu e bun de prim-ministru, darămite de preşedinte”, a mai spus Roman. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Craiova, în faţa Consiliului Naţional al partidului, reuniune în care şi-a anunţat public decizia de a candida la Preşedinţia României, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa.

„Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a spus Ponta.

1 COMENTARIU

  1. Tov Roman Petre rusine ca prim ministru industria romaneasca era un morman de fier vechi acum cand esti liberal nu este bine gestionata Nu te mai ingrijora ca oricum esti o nulitate in istoria romaniei a stiut Basescu ce face cand te dat jos bravo lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.