Ploile și furtunile au făcut ravagii în județul Timiș. Află ce efecte...

Ploile și furtunile au făcut ravagii în județul Timiș. Află ce efecte a avut urgia de azi noapte și ce pagube s-au produs în ultimele două luni FOTO&VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

efecte furtuna copaci (4)

Furtunile și ploile torențiale din ultima lună au făcut ravagii în județul Timiș. Zeci de copaci au căzut și au avariat mașini, în timp ce mai multe străzi au fost blocate. În urma ploii de azi-noapte, în Timișoara au căzut doi copaci, unul dintre ei pe o mașină parcată. În jurul orei 3.00, pompierii au fost solicitați pentru a ridica o salcie de câțiva metri care a căzut în mijlocul străzii Eneas din Timișoara, iar în dimineața zilei de miercuri un copac a căzut pe o mașină parcată pe strada București. Echipajele de pompieri au ajuns la fața locului și au îndepărtat arborii prăbușiți.

Vremea urâtă din ultima perioadă le-a dat bătăi de cap pompierilor, iar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au început să sune telefoanele.


Din luna iunie până în prezent, 26 de copaci au căzut în județul Timiș și nu mai puțin de 12 mașini au fost avariate. Zeci de drumuri au fost blocate, drumuri la care s-a ajuns cu greu din cauza furtunii, dar care, într-un final, au fost eliberate. 11 localități au rămas fără curent electric, cea mai afectată fiind zona Deta – Gătaia, unde oamenii au stat pe întuneric și 24 de ore.

„Din cauza fenomenelor meteorologice periculoase care s-au abătut asupra județului Timiș, municipiul Timișoara, dar și alte zone din județ au fost destul de afectate. Un număr de 26 de copaci au căzut, unii dintre aceștia producând pagube materiale însemnate. În căderea lor au avariat grav și foarte grav autoturisme aflate în zonă. De asemenea, din cauza copacilor căzuți au existat și drumuri parțial blocate sau chiar blocate integral. Copacii au distrus anumite fațade sau chiar acoperișurile unor case, producându-se, de asemenea, pagube însemnate. Victime nu am avut, dar din cauza furtunilor au existat fire de medie tensiune rupte rezultând 11 localități rămase fără curent electric. Cea mai afectată a fost zona Deta-Gătaia unde casele au rămas fără curent electric și pe o durată de 24 de ore”, a declarat pentru PRESSALERT.RO Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, al județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.