Preşedintele ICCJ: Denigrarea şefului DNA şi al instanţei supreme în emisiuni TV,...

Preşedintele ICCJ: Denigrarea şefului DNA şi al instanţei supreme în emisiuni TV, inacceptabilă

1
DISTRIBUIȚI

livia stanciu

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat joi, referitor la afirmaţiile făcute din dubă de Bercea Mondial, că este „inacceptabil” ca într-un stat de drept, în cadrul mai multor emisiuni TV, să fie denigrat procurorul-şef al DNA şi preşedintele instanţei supreme.

Stanciu a reclamat faptul că imaginile cu Bercea Mondial afirmând că sume de bani ar fi ajuns la ea şi la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au fost reluate insistent în emisiuni TV.

„Sper că nu se vor prevala colegii dumneavoastră de dreptul de informare.


Din punctul meu de vedere, nu s-a prezentat cu bună-credinţă acea informaţie de interes public, dreptul publicului de a fi informat a fost încălcat, depăşindu-se cadrul deontologic al profesiei de jurnalist, care impunea obligaţia să nu se producă măcar un potenţial, prin prezentarea repetată a acelor imagini, de afectare a imaginii şi prestigiului sistemului judiciar”, le-a spus judecătorul Livia Stanciu jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele ICCJ a adăugat că îşi îndeamnă toţi colegii să acţioneze în instanţă persoane care aduc atingere vieţii private a magistraţilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.