Primarul Nicolae Robu, certat în Ciarda Roșie. Ce nemulțumiri au avut locatarii...

Primarul Nicolae Robu, certat în Ciarda Roșie. Ce nemulțumiri au avut locatarii de pe o stradă și ce concluzii a tras edilul

1
DISTRIBUIȚI

vandam

Circ astăzi pe teren la Ciarda Roşie, acolo unde primarul Nicolae Robu a mers pentru a inaugura cinci străzi. Ajuns în faţa camerelor, primarul a declarat că „am făcut lucrări de asfaltare a străzilor Euripide, Legumiculturii, Emil Racoviţă şi Traian Simu. În total străzile au o lungime de 1.8 km. Lucrarea de asfaltare a străzilor a costat puţin, pentru că tehnologia este pământ şi piatră spartă. Valoarea totală este de sub 700 de mii de lei şi banii provin de la bugetul local”.

După ce a spus că înainte străzile erau ca în „satele amărâte”, Robu a menționat că mai multe străzi din Timişoara au fost asfaltate cu această tehnologie şi rezultatele sunt peste aşteptări. Mai exact, de la o garanţie de doi ani de zile, lucrările au ţinut mai bine de şapte ani. Nici bine nu a terminat de dat declaraţii, că primarul a fost abordat de un domn care s-a recomandat ca fiind inginer, care are firma lui şi care a făcut lucrări la Valea lui Liman. Omul a spus că lucrările sunt necorespunzătoare şi că tehnologia nu este la fel de bună precum se spune. Imediat primarul s-a indispus şi a cerut explicaţii. „Eu stau aici de vreo 20 şi ceva de ani, acest drum a fost cu pământ și nu am putut să intrăm acolo.


Era pământ, s-a mai pus nişte piatră, a venit, a compactat pământul cu nişte piatră, a venit şi a turnat asfaltul, deci nu are nicio rezistenţă”, a spus timișoreanul din Ciarda Roșie.

Imediat, Robu a replicat „asta credeţi dumneavoastră, există un specialist în domeniu care spune altfel. Există drumuri în Timişoara făcute după această tehnologie care ţin de mai bine de zece ani, deci puteţi să decretaţi dumneavoastră aprioric că lucrarea nu este bună”. Întrebat de jurnalişti de ce este supărat, inginerul a spus că, dacă ar fi fost el primar, nu ar fi făcut toate străzile din Ciarda, ci doar 60% din ele. Şi ar fi preferat să stea încă doi ani cu străzi de pământ, pentru ca mai apoi lucrările să fie făcute la alte standarde.

Două doamne au intervenit şi ele în discuţie, nemulţumite de cum arată strada lor. Dacă una s-a plâns că un vecin are o fabrică de cuie unde vin tiruri, şi din această cauză casa ei stă să se prăbuşească, celaltă a remarcat că asfaltul trebuia turnat mai gros, pentru că aşa cum e acum creşte iarba din el. După un schimb de argumente deja prezentate, primarul a fost invitat să meargă pe o stradă învecinată făcută după aceeaşi tehnologie. Acolo, Robu a avut surpriza să afle că lucrarea rezistă de şapte ani de zile, deşi carosabilul era crăpat. Nu numai atât, dar primarul a fost abordat de un cetăţean turmentat, care i-a spus că el a fost cel care a făcut toate străzile din zonă, din banii lui. Astfel, aflând că nu are nicio vină şi implicit nicio realizare, primarul s-a liniştit pe loc. Ca de obicei, primarul a opinat că problema putea fi rezolvată simplu, dacă oamenilor li se cerea carnetul de partid era clar de ce sunt atât de revoltați.

1 COMENTARIU

  1. VREAU SA O FELICIT PE DOAMNA CU ” asfaltul trebuia turnat mai gros, pentru că aşa cum e acum creşte iarba din el” OARE VA REZISTA LA TRAFICUL PIETONAL, TOV. RECTOR AR TREBUI SA MAI IA ADMINISTRATIA LOCALA SI LA PICIOR SA VADA IN CE HAL SUNT TROTUARELE SAU SE TEME CA ISI RUPE GATU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.