Explicaţia TUPEISTĂ a primarului Robu pentru trucarea achiziţiei publice pentru firma liberală...

Explicaţia TUPEISTĂ a primarului Robu pentru trucarea achiziţiei publice pentru firma liberală Proiect C&A. Cum s-a fâstâcit apărându-l pe Dan Diaconu

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 214

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a încercat, aseară, la PRESSALERT LIVE, să acopere scandalul cu iz de corupţie legat de modul în care a fost desemnată firma care s-a ocupat de realizarea documentaţiei necesare elaborării proiectelor de anvelopare a blocurilor. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că firma Proiect C&A SRL a liberalului Cristian Palade a lucrat pentru Primăria Timişoara încă din decembrie 2012 în condiţiile în care contractul a fost semnat de abia în ianuarie 2013. Robu susţine că la mijloc nu există ilegalităţi, ci că pentru a se câştiga timp o parte din muncă cea care a pregătit HCL-urile a fost făcute pro bono. „Nimeni nu poate încasa bani pentru muncă prestată înainte de parcurgerea unui contract. O să fac o verificare, dar nu s-a plătit nimic pentru vreo activitate desfăşurată înaintea semnării contractului care a urmat prin respectarea procedurilor de achiziţie publică”. Întrebat dacă există vreun document oficial, care să dovedească că firma şi-a asumat să muncească gratis pentru municipalitate, Robu a susţinut „nu ştiu.


Întrebaţi-l pe viceprimarul Dan Diaconu. Nu ştiu”.

Edilul nu consideră că viceprimarul liberal Diaconu a greşit cu ceva, ci spune că acesta ar fi făcut o afacere foarte bună. Primarul susţine că la mijloc nu ar fi vorba de „un act de corupţie pentru că aici nu s-a mişcat niciun leu, ba chiar acea firmă care a fost favorizată nu a vrut să mai dea documentaţia pentru că a zis că e bătaie de joc în comparaţie cu preţul pieţei. (…)Nu m-am ocupat eu. Însă sigur e legal, că Diaconu nu face ilegalităţi. Până în momentul de faţă bag mâna în foc pentru el şi pe acest caz”. La nici două secunde, Robu a revenit: „dar e răspunderea lui. Dan Diaconu nu mi-a dat niciodată nici cel mai vag motiv să îl suspectez. Îl cunosc de când era student”. Întrebat dacă în cazul unei anchete penale îşi asumă vina, Robu a spus că „nu, fiecare răspunde pentru faptele lui. Este un principiu al democraţiei al oricărui stat de drept. Nu pot să răspund eu pentru ce face acel om. Omul este o fiinţă complexă care îşi are propriile manifestări foarte bine camuflate. Avem legi, legea trebuie să fie suverană, nimeni nu este mai presus de lege. Le spun tuturor, faceţi mult, faceţi bine, dar legal. Nu vreau să primesc scuze pentru încălcarea legii. Nu există nicio explicaţie pe care să o iau în seamă pentru aplicarea legii”.

2 COMENTARII

  1. „Omul este o fiinţă complexă care îşi are propriile manifestări foarte bine camuflate”-edilul Robu,iar despre PDL-iştii abonați la DNA: „Dacă au comis ilegalități, atunci trebuie să plătească pentru ele, ca orice alt cetățean”,sau:Dupa ce deputatul PDL de Timisoara Cornel Samartinean a anuntat ca va face o interpelare in Parlament pe tema mutarii Clinicii de Dermatologie si si-a exprimat convingerea ca “exista un alt motiv decat cel prezentat public pentru mutarea clinicii“, Nicolae Robu afirma ca Samartinean delireaza.

    “Sunt minti bolnave cele care vorbesc despre asa ceva. Haideti sa fim oameni sanatosi si cu picioarele pe pamant, eu nu-mi pierd vremea cu delirul diverselor persoane si personaje. Daca acele persoane cred ca toata lumea e la fel cu ei, se inseala, mai sunt si altfel de oameni, care stiu sa fie corecti in interesul public. Sa-mi pierd eu vremea discutand despre toate aberatiile pe care le debiteaza unul sau altul, nu o fac“, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.