Primarul Robu s-a enervat în Piața Iosefin. Ce priorități are pentru următorul...

Primarul Robu s-a enervat în Piața Iosefin. Ce priorități are pentru următorul ciclu de finanțare europeană și ce proiecte pornește cu bani de la bugetul local

7
DISTRIBUIȚI

 

robu adr01_resizePrezent astăzi în Piața Iosefin alături de reprezentanții ADR Vest, primarul Nicolae Robu s-a supărat pe o femeie care își plimba cățelul. Deranjată că municipalitatea vrea să refuncționalizeze zona, femeia i-a spus lui Robu că se aruncă bani pe geam pe fântâni arteziene. Imediat Robu i-a cerut să îl lase în pace, motivând că el muncește nu stă să îşi plimbe câinele.

Edilul a explicat că locuitorii din zonă au trimis un memoriu către primărie prin care au cerut transformarea perimetrului din vecinătatea pieței în zonă pietonală. Șeful ADR Vest, Sorin Maxim a explicat că proiectele Văcărescu 1 și Văcărescu 2 sunt adevărate exemple de reconfigurare a unor zone cu trafic intens din Timișoara, succese raportate cu fonduri europene.

Legat de planurile pentru ciclul viitor de finanţări europene, primarul Nicolae Robu spune că momentan nu se cunosc specificațiile cu privire la programe eligibile: „avem un portofoliu extrem de larg și în mod cert nu vor fi nu vor fi fonduri”.

Deși edilul spune că nu are o ordine a proiectelor, prioritare vor fi „eficientizarea energetică a blocurilor prin anvelopare și introducerea contorizării pe orizontală și reabilitarea tuturor clădirilor istorice ale orașului”.


Mai mult, Robu spune că este necesară eficientizarea energetică a tuturor clădirilor precum instituții școlare, unităţi spitalicești sau sedii ale consulatelor. Până atunci însă, primarul spune că din banii de la bugetul local se vor realiza un pod peste Bega, pasajul de la Jiul și studiul de fezabilitate pentru subpasajul de la Piața Victoriei. Legat de acest ultim subiect, au apărut deja o serie de controverse pe care Robu a dorit să le clarifice. Edilul a menţionat că în ciuda opiniile istoricilor, studiile arată că amenajarea unui subpasaj rutier pe sub Piața Victorei nu va afecta structurile de rezistență ale clădirilor din zonă.

7 COMENTARII

  1. ROIBU este cam tot timpul nervos cand are de infruntat opinii diferite de la „ALEGATORII ” sai. Asta pentru ca in campania electorala de la alegerile locale nu a dat piept cu acestia, ci s-a ascuns dupa asa zisele probleme de sanatate. La viitoarele alegeri nu mai are nici o sansa acest om „nervos”si inchipuit. Dar pana atunci vai de noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.