Pro Musica pregăteşte comeback-ul şi cu ajutorul unei serii de imagini inedite...

Pro Musica pregăteşte comeback-ul şi cu ajutorul unei serii de imagini inedite din istoria formaţiei GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-987955733">

pro1

Ca un preambul la concertul aniversar din această toamnă, membrii trupei Pro Musica au postat o serie de imagini inedite din istoria formaţiei pe pagina lor oficială de Facebook, fanii legendarei trupe fiind extrem de încântaţi de acestă idee. Una din cele mai recente postări îi prezintă pe membrii trupei în formula care a apărut pe primul disc live al formaţiei, înregistrat la Festivalul Club A din 1981.

Mult aşteptatul concert de „comeback” al legendarei formaţii Pro Musica va avea loc în 5 octombrie 2014, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”. „Este primul concert Pro Musica în România după 21 de ani, având în vedere că ultima dată am cântat în ţară în 1993. E drept, am mai avut o apariţie la un festival din Polonia după aceea, dar în România nu am mai cântat“, spune Ilie Stepan despre acest eveniment.

Cu trei ani în urmă, cu ocazia lansării DVD-ului „Live in Timişoara – După 20 de ani” şi a cărţii „Club A – 42 de ani. Muzica tinereţii tale”, desfăşurate în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, cei trei muzicieni care au înregistrat acest material – Ilie Stepan, Dixie Krauser şi Horea Crişovan – au cântat alături de foştii membri ai Pro Musica, Lică Dolga, Bujor Hariga şi Mario Florescu, într-un recital memorabil, care a smuls ropote de aplauze din partea celor prezenţi. Încă de atunci, Ilie Stepan a anunţat revenirea oficială a trupei, care ar fi trebuit să se aibă loc anul trecut. Concertul aniversar va avea loc sub logo-ul Pro Musica 41 cu motto-ul «Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate», versurile de început din Glossa lui Mihai Eminescu. În data de 8 octombrie, evenimentul se va repeta la Bucureşti, la Palatul Naţional al Copiilor.

Primul concert al trupei a avut loc în 15 ianuarie 1973, la Liceul Pedagogic din Timişoara, de-alungul anilor Pro Musica devenind o formaţie care va rămâne mereu înscrisă cu litere de aur în istoria culturii rock din România.

Foto: Pagina oficială Facebook Pro Musica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.