Profesorii începători susțin, astăzi, examenul de Definitivat. Pe ce posturi s-au înghesuit...

Profesorii începători susțin, astăzi, examenul de Definitivat. Pe ce posturi s-au înghesuit cei mai mulți dascăli

0
DISTRIBUIȚI

profesori

După absolvenții de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a, astăzi a venit și rândul dascălilor să fie evaluați. 296 de profesori începători din județul Timiș vor susține proba scrisă a examenului de Definitivat, în speranța că vor reuși să ia cel puțin nota 8.

Cadrele didactice care promovează examenul, dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Fără Definitivat, dascălii nu se pot prezenta la examenul de Titularizare. În cazul în care se prezintă de trei ori la proba scrisă a examenului de Definitivat și nu obțin minim nota 8, profesorii nu vor avea dreptul să predea ca titulari, ci doar ca suplinitori.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, cei 296 de candidați înscriși vor fi evaluați la 42 de discipline.


Cei mai mulți dascăli susțin proba scrisă pentru definitivarea pe posturile de învățători și educatori. Examenul începe la ora 10.00, durează patru ore și va fi susținut la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara. La examen s-au putut înscrie toți dacălii care predau de cel puțin un an. Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 19 iulie. Perioada 19-23 iulie este desemnată pentru înregistrarea și soluționarea contestațiilor. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.

Anul trecut, o profesoară din județul Timiș a încercat să copieze la examenul de Definitivat de pe niște copiuțe. Pentru că a încercat să fraudeze examenul, femeia a fost eliminată din sală, iar în acest an nu a mai avut dreptul să se prezinte la proba scrisă a examenului de Definitivat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.