Program special cu Lora, Connect-R și mulți alții de Ziua Timișoarei. Vezi...

Program special cu Lora, Connect-R și mulți alții de Ziua Timișoarei. Vezi programul celor trei zile de sărbătoare!

1
DISTRIBUIȚI

ziuatimisoarei 054

Mâine la Timişoara iau startul Zilele oraşului. Programul din acest an promite să fie unul animat, din care nu vor lipsi dezvelirile de busturi, concerte, dar şi evenimente sportive. În 2 august în Piaţa Victoriei vor cânta Connect-R, Elena Gheorghe, Lora şi Maxim, iar în 3 august pe scena din centrul oraşului vor urca Alice Francis şi Oceana. Mai multe detalii despre evenimentele organizate de municipalitate găsiţi mai jos:

1 august – vineri

Parcul Central
09.00- ceremonial militar, fanfara Garnizoanei Timişoara
Dezvelire busturi : Gheorghe I. Tohăneanu(profesor universitar doctor în filologie, scriitor, unul dintre întemeietorii învăţământului filologic universitar timişorean, sculptor Aurel Gheorghe Ardeleanu) şi Nicolae Boboc(compozitor, muzicolog şi eseist-filosof, dirijor al Filarmonicii din Arad şi al Filarmonicii Banatul, sculptor Aurel Gheorghe Ardeleanu)

Parcul Rozelor
10.30 Fanfara “Timişoara Big Band”, dezvelire bust Árpád Mühle(arhitect peisagist, fiul celebrului horticultor Wilhelm Mühlecel mai important rozerist al României din perioada interbelică, a iniţiat reamenajarea Parcului Rozelor, după ce acesta fost distrus în timpul Primului Război Mondial, sculptor: Aurel Gheorghe Ardeleanu)

11.00Program artistic “Trandafirul”dedicat momentului dezvelirii bustului lui Árpád Mühle,organizat de Asociaţia Seniorilor din Municipiul Timişoara în parteneriat cu Asociaţia Amicii Rozelor, participă: elevii Liceului Pedagogic Carmen Sylva, Colegiului Economic F.S.Nitti,
Colegiului National Bănăţean, seniorii A.S.M.T. şi seniorii din Szeged, Ungaria.

Sala de şedinţe a Consiliului Local
12.00Şedinţă Festivă – Decernarea post-mortem a Titlului de Cetăţean de Onoare lui Paul Neagu, artist plastic, sculptor (după Constantin Brâncuşi, Paul Neagu este singurul sculptor român care a reuşit performanţa ca lucrările sale să fie expuse şi achiziţionate de către Tate Gallery din Londra, iar Timişoarei, a lăsat moştenire în 22 decembrie 1999, în Piaţa Victoriei, sculptura monumentală Crucificare), precum şi decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare lui Paul Eugen Banciu (prozator, eseist, scenarist, critic de artă)şi lui Eugen Dorcescu (poet, prozator, eseist, traducător din limbiile franceză şi spaniolă).

Piaţa Victoriei
20.00 Blues pentru Timişoara- concert

Ora H– o formulă născută din bucuria de a cânta, cu oameni cu care să te simţi bine şi în afara scenei, abordând genuri muzicale diverse, care dau posibilitatea fiecăruia să se simtă util şi să contribuie la o întâlnire cât mai plăcută cu muzica.
Componenţa:Adi Văduva, Vasile Dolga, Bogdan Racz, Bujor Hariga, Ciprian Popa, Toni Kuhn

Bega Blues Band- grupul cel mai longeviv de blues-jazz din România, cu o activitate de 30 de ani.


Întemeiat de Bela Kamocsa și de Johnny Bota, grupul a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, „Blues de Timisoara”. Bega Blues Band a obținut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România și Diploma de Excelență a Municipiului Timişoara „pentru întreaga activitate muzicală și pentru promovarea imaginii Timișoarei în țară și în lume”.
Componenţa: Maria Chioran , Mircea Bunea,Toni Kühn, Johnny Bota, Lică Dolga, Dan Mitrofan, Saşa Bota

Blue Family– grupul de blues din Pancevo (Serbia) a luat fiinţă în anul 1996. Cu o mulțime de apariții în toată țara, trupa a participat la festivaluri și concerte în Ungaria, România, Elveția şi Slovacia.
Componenţa: Katarina Arsenov, Ana Radzic, Zeljko Stanojkovski, Ljuba Jeftic, Milan Jarakovic, Rade Krivokuca

2 august – sâmbătă

Program acţiuni sportive
“Cupa oraşelor înfrăţite„ – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori
09.00 – 18.00Baza Sportivă Colterm
Participă echipe reprezentând Municipiul Timişoara şi echipe invitate care reprezintă oraşele înfrăţite şi partenere

12.00 – la Pădurea Verde, în vecinătatea Muzeului Satului,va avea loc ceremonia de inaugurare şi sfinţire a Monumentului Rezinstenţei Anticomuniste din Banat,organizată de Primăria Municipiului Timişoara, împreună cu Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Filiala Timiş. Evenimentul este un bun prilej de a aduce un profund omagiu istoriei multiseculare a urbei noastre, alături de o istorie mai recentă, extrem de dureroasă, în care zeci şi sute de locuitori ai acestui colţ de ţară au luptat şi s-au jertfit pentru apărarea libertăţii, demnităţii şi fiinţei noastre naţionale.

Piaţa Victoriei

20.00- concert
Maxim
Lora
Elena Gheorghe
Connect-R

22.00 Crosul nocturn Timişoara
Crosul nocturn a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Înscrierile se fac în mod gratuit, având limita de vârstă a concurenţilor de 18 ani. Crosul Nocturn se va desfăşura pe cca 3,5 km şi are startul începând cu orele 22.00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(în faţa Primăriei Municipiului Timişoara),unde va avea loc şi sosirea. Traseul este următorul: Primăria Municipiului Timişoara – str.20 Decembrie – Bv. I.C.Brătianu –str. Michelangelo – str.Cluj – str. V.Babeş – Bv.Mihai Viteazul – str.20 Decembrie – Primăria Municipiului Timişoara.
Crosul este realizat în parteneriat cu Atletic Club Maraton.

3 august – duminică

Piaţa Victoriei

21.00 – concert
Alice Francis
Oceana
Artificii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.