REZULTATE BACALAUREAT 2014 La ce oră află absolvenţii de liceu din județul...

REZULTATE BACALAUREAT 2014 La ce oră află absolvenţii de liceu din județul Timiș ce note au obținut

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat

După centralizarea a 99,12 % din date, Ministerul Educației Naționale anunță că 59,06 % dintre absolvenții de liceu au promovat examenul de Bacalaureat, după prima sesiune, cu 3 % mai mult față de situația înregistrată anul trecut.

Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a declarat că, deși toate lucrările au fost corectate, încă nu se pot face publice rezultatele.


“Avem listele cu notele obținute de candidații din județul Timiș la examenul de Bacalaureat, dar nu le vom mai afișa la avizierele școlilor astăzi pentru că nu mai avem cum să facem acest lucru din punct de vedere tehnic. Totuși, mâine dimineață, la prima oră, adică în intervalul orar 08.00 – 10.00, notele vor fi afișate în centrele de examen din județ”, ne-a mai spus Cornel Petroman, care este și coordonatorul comisiei județene BAC 2014.

La nivel național, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației Naționale, la proba scrisă la Limba Română, 78,90 % dintre absolvenți au obținut medii peste cinci, la Limba Maternă procentajul este de 94,40 %, la proba obligatorie a profilului peste 77 % dintre candidați au luat note peste cinci, iar la proba la alegere a profilului și specializării procentajul este de 80,16 %.

Rezultatele înregistrate înainte de contestaţii se vor afişa până luni, 7 iulie, zi în care absolvenţii vor putea depune contestaţii (între orele 12:00-16:00). Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 11 iulie.

Media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.