Ianăș Roşeţi, omul de încredere al lui Frunzăverde, trimis în judecată de...

Ianăș Roşeţi, omul de încredere al lui Frunzăverde, trimis în judecată de DNA. Cum și-a luat procent și din pedeapsă

0
DISTRIBUIȚI

ianas roseti 1

Ianăș Roșeți, directorul executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș Severin, a fost trimis în judecată de DNA pentru laure de mită. Acesta este acuzat că în  perioada 2011 – iulie 2014, a pretins și primit de la un martor denunțător pentru șase contracte încheiate în anii 2011 și 2012 suma totală de 36.000 lei, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă.

Procurorii au stabilit că „procentul de 10%, stabilit de către inculpat, a fost comunicat denunțătorului cu ocazia încheierii acordului infracțional în cursul anului 2011 și avea în vedere sezoanele hibernale ce urmau.


Determinarea acestei valori în sume concrete se făcea cu ocazia fiecărei remiteri, acestea din urmă având loc imediat după momentul efectuării fiecărei plăți. Decizia atribuirii acestor lucrări societății comerciale administrate de către martorul denunțător a fost luată exclusiv de către inculpatul Roșeți Ianăș, neexistând nici măcar aparența respectării unor proceduri legale de selecție și stabilire a câștigătorului contractelor, prin care autoritatea publică locală încredința lucrările de deszăpezire.De asemenea, inculpatul a fost cel care a stabilit, în mod unilateral, cu privire la efectuarea fiecărei plăți către societatea comercială administrată de martorul denunțător”.

Dacă iniţial omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, a negat toate acuzaţiile, la prezentarea materialului de urmărire penală a recunoscut toate acuzaţiile. Cu această poziţie de recunoaştere şi în faţa instanţei, Ianăş Roşeţi poate beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.