Rromii din cauza cărora s-au distrus crucile din cimitirul Calea Lipovei, în...

Rromii din cauza cărora s-au distrus crucile din cimitirul Calea Lipovei, în atenția autorităților. Ce verificări anunță viceprimarul Traian Stoia

3
DISTRIBUIȚI

cimitir

Cimitirele Timișoarei, pline de mistere. Săptămâna trecută viceprimarul Traian Stoia anunța că rromii din familia Constantin vor repara crucile pe care le-au distrus în Cimitirul din Calea Lipovei cu coroanele mari, pe care le-au adus în timpul unei ceremonii de înmormântare.


Vineri, Stoia a informat că „vizavi de utilizatorii acestei capele, poliţia ne-a solicitat nişte date şi din ceea ce avem noi aici am reuşit să le punem la dispoziţie câteva elemente care puse cap la cap vor stabili cine are dreptul şi cine nu are dreptul să folosească această capelă. Acum este folosită de Constantin Ionică”.

Viceprimarul a povestit că acea acapelă a aparținut „unui domn pe nume Weismuller Nicolae Iosif, care în 1999 reununță la cele zece morminte în favoarea unei doamne Brundean Doina. Ca urmare a unei solicitări notariale, doamna Doina a solicitat concesiunea acestei capele şi în 2000 a achitat concesionarea locurilor de veci pentru 2000 – 2007. Datorită faptului că abia în 2003 cimitirele trec în administrarea primăriei, la ora actuală nu deţinem actele prin care a fost concesionat locul de veci de doamna Brundean, ci doar registrul de evidenţă a prelungirii concesiunii. La o lună după ce a plătit concesiunea doamna Doina a concesionat mai departe domnului Constantin Ionică care achită mai departe până în 2007. În acest an, administratorul cimitirului i-a eliberat lui Constantin Ionică un bon de reconcesionare a locurilor de veci din această capelă şi această concesiune a fost prelungită până în 2014”. Acum autoritățile locale doresc să vadă exact în ce condiții a fost concesionată capela către familia Constantin.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.