Şcoala de jazz americană a poposit în centrul Timişoarei în prima seară...

Şcoala de jazz americană a poposit în centrul Timişoarei în prima seară a JazzTM-ului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

jazz tm 2014 day 1 (1)

Prima seară din ediţia secundă a festivalului JazzTM, manifestare care are loc în Piaţa Operei din Timişoara, le-a prilejuit melomanilor un amalgam de sound-uri interesante.

Seara a debutat cu cei trei timişoreni care alcătuiesc formaţia JazzyBIT, care au prezentat piese din materialul lor de debut, „Touch the sky”, şi care au beneficiat de aplauzele puţinilor spectatori prezenţi la faţa locului. Andreya Triana, solista londoneză care a devenit cunoscută graţie colaborării ei cu Flying Lotus a reuşit să aducă un aer cât se poate de „british“ serii, interpretând atât piese din albumul ei de debut, „Lost where I belong” (produs de celebrul Bonobo), cât şi câteva piese din următorul ei material discografic. Deşi a încercat să alunge ploaia cu o piesă descrisă de solistă drept „anti-rain“, la un moment dat o rupere de nori i-a făcut pe mulţi dintre cei prezenţi să fugă la adăpost, iar colac peste pupăză, sound-ul de la faţa locului a picat.


După mai multe minute de pauză, situaţia a revenit la normal şi Andreya şi-a finalizat show-ul în aplauzele sincere ale celor prezenţi.

Surpriza primei seri a festivalului a reprezentat-o recitalul susţinut de Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright. Formaţia condusă de Terri – toboşara de 48 de ani câştigătoare a două premii Grammy- a reuşit să cucerească publicul prin compoziţii cât se poate de interesante, prestând un jazz cât se poate de clasic, realizat alături de band-ul care a cuprins nu mai puţin de cinci reprezentante ale sexului frumos. Dincolo de toate, urechile avizate au savurat pe deplin şcoala americană de jazz şi au avut parte de o seară cât se poate de agreabilă, stropită din belşug cu momente cu adevărat spectaculoase. Solista Lizz Wright a strălucit, la fel şi pianista Rachel Z – cunoscută melomanilor şi din trupa The Trio Of Oz, în care mai e prezent şi Omar Hakim – care a oferit melomanilor câteva momente de excepţie. Tia Fuller şi-a demonstrat măiestria la flaut şi saxofon, iar Ingrid Jensen la trompetă a adăugat un plus de şarm serii.

Festivalul JazzTM continuă astăzi cu concerte Blazzaj (ora 20.00), Neil Cowley Trio (21.00) şi Al Jarreau (22.30).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.