Se caută nume pentru micul zimbru care a venit pe lume în...

Se caută nume pentru micul zimbru care a venit pe lume în Munții Țarcu. Care sunt variantele și cum poți vota

0
DISTRIBUIȚI

Primul pui de zimbru născut în sălbăticie în țara noastră este un mascul, numele acestuia urmând să fie stabilit prin vot, pe Facebook. De azi a fost deschis votul după ce, zile în șir, iubitorii naturii au fost invitați să propună nume.

zimbru mic

Reamintim că la mijlocul lunii mai un număr de 17 zimbri au fost aduși din toată Europa în Munții Țarcu, unde vor învăța să trăiască în sălbăticie, în cadrul unui proiect mai amplu de repopulare cu acest animal a Carpaților Meridionali.

La mijlocul lunii trecute aici a venit pe lume primul pui. Din cauză că mama sa l-a protejat excesiv, rangerii din zona de resălbăticire Armeniș au reușit să-și dea seama că este vorba de un vițel abia după două săptămâni.


Puiul a fost fătat de Romanița, o femelă ce a fost adusă la Armeniș de la Rezervația de zimbri Hațeg.

Acum iubitorii naturii sunt invitați pe pagina de Facebook a WWF România să dea un nume puiului. Sunt propuse trei apelative: Armin, Amza și Prâslea. Numele care strânge cele mai multe voturi va fi dat animalului.

zimbri

Zimbrul este cel mai mare animal sălbatic din Europa, greutatea unui mascul putând să ajungă până la 920 de kilograme, iar a unei femele până la 600 de kilograme. Un zimbru poate atinge o înălțime de doi metri și trăiește circa 28 de ani. Proiectul de resălbăticire a zimbrilor este derulat de WWF-Romania și Rewilding Europe, în zona Armeniș din Munții Țarcu. 
Conform datelor organizațiilor de mediu, în lume trăiesc aproximativ 5.000 de zimbri, dar numai 3.400 de exemplare sunt în cirezi libere sau în regim de semi-libertate.

Foto: WWF România

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.