Și profesorii intră în febra examenelor. Când încep probele scrise ale testărilor...

Și profesorii intră în febra examenelor. Când încep probele scrise ale testărilor pentru definitivat și titularizare

0
DISTRIBUIȚI

profesori examinari01_resize

Emoții și pentru cadrele didactice, în această lună. În mai puțin de o săptămână, pe 14 iulie, aproape 300 de dascăli din județul Timiș sunt așteptați să susțină examenul de Definitivat fără de care nu vor putea să devină profesori titulari.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a precizat, astăzi, că în acest an s-a înscris un număr record de candidați. Și asta pentru că Ministerul Educației Naționale a luat decizia de a permite accesul la acest examen nu doar celor care au predat minim doi ani, ci și celor care sunt de un an în învățământ.


“La proba scrisă a examenului de Definitivat s-au înscris, inițial, 320 de candidați, dar între timp 23 s-au retras, iar înscrierea unui candidat a fost declarată invalidă pentru că anul trecut a avut o tentativă de fraudare a examenului, motiv pentru care anul acesta nu are dreptul să-l susțină. Astfel, au mai rămas 296 de candidați, care își verifică cunoștințele la 42 de discipline”, a explicat Francisc Halasz.

Cei mai mulți candidați din județul Timiș susțin examen pentru definitivarea pe posturile de învățători și educatori.  Examenul va dura patru ore, iar nota minimă de promovare este opt. Cadrele didactice au dreptul să se prezinte de trei ori la examenul de Definitivat, iar în cazul în care nu obțin o notă de trecere, nu vor putea lucra în învățământ ca titulari, ci doar ca suplinitori. Rezultatele vor fi afișate pe 19 iulie.

Pe 21 iulie, profesorii sunt așteptați, din nou, la examen, și anume la proba scrisă a examenului de Titularizare. 1.113 candidați din județul Timiș s-au înscris la această probă, cadrele didactice trebuie să obțină cel puțin nota șapte pentru a promova examenul. Notele vor fi afișate pe 25 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.