Spitalul Athena a solicitat intrarea în insolvență. Cum justifică reprezentanții clinicii private...

Spitalul Athena a solicitat intrarea în insolvență. Cum justifică reprezentanții clinicii private această decizie și ce datorii are firma

0
DISTRIBUIȚI

athena

După cele două mari scandaluri în care a fost implicat Spitalul Athena, conducerea celei mai mari clinici private din vestul țării a luat decizia de a solicita intrarea în insolvență. Cererea a fost admisă de Tribunalul Timiș la sfârșitul lunii iunie. Bogdan Cioată, purtătorul de cuvânt al Spitalului Athena, ne-a declarat că firma care deține și clinica privată a solicitat acest lucru pentru a-și putea achita datoriile, care se ridică la aproape trei milioane de lei.

“Este o formă de organizare juridică prin care spitalul este ajutat să-și desfășoare activitatea în continuare fără a fi presat de creditori.


În cazul în care o companie intră în insolvență, toate datoriile se reeșalonează și există un control financiar”, a precizat Bogdan Cioată. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Athena ne-a precizat că, deocamdată, nu se pune problema intrării în faliment, dar recunoaște că, după scandalurile în care a fost implicată clinica privată, tot mai puțini pacienți îi trec pragul.

“Adresabilitatea este afectată. Conducerea Spitalului Athena a luat decizia de a suspenda activitatea la secția de Obstetrică pentru că este foarte greu de susținut financiar, dar celelalte secții funcționează”, ne-a mai spus Bogdan Cioată. Potrivit acestuia, după scandalurile din ultima perioadă în care a fost implicat Spitalul Athena, niciun cadru medical nu și-a dat demisia.

Vă reamintim că medicul Giatras Konstantinos, patronul Spitalului Athena din Timișoara, a fost  săltat de mascați, la sfârșitul lunii mai, într-un dosar în care este acuzat de trafic internațional de ovule. În luna octombrie a anului trecut, fostul director al Spitalului Athena a fost arestat pentru fraudarea fondurilor Casei Naționale de Sănătate prin decontări fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.