ȚEAPĂ cu biletele de avion de la Fly România. Timișorenii au rămas...

ȚEAPĂ cu biletele de avion de la Fly România. Timișorenii au rămas exilați în străinătate, din cauza companiei lui Tender

6
DISTRIBUIȚI

xxx1

Pe pagina de Facebook Fly Romania, ofertele se actualizează odată la câteva ore, în timp ce vizitatorii paginii se întreabă dacă această companie are cu adevărat un sediu: „I-ați văzut careva?”. Asta, după ce au aflat de la prieteni, rude sau cunoscuți cum avioanele companiei omului de afaceri Ovdiu Tender nu au mai decolat spre destinații din țară sau Italia.

De pe 15 mai, când a fost lansată noua companie, cu zboruri din Timișoara spre București, Tulcea, Verona, respectiv și spre Frankfurt și Barcelona din Capitală, avionul Fly Romania a decolat de puține ori. Cel puțin din Timișoara, avionul a operat doar o cursă demonstrativă, pentru ziariști, spre Verona, și o alta cu pasageri, la București.

Mii de timișoreni care au cumpărat bilete low cost pentru vacanțe în străinătate sau deplasări rapide în țară se declară acum înșelați. ”Cel mai mult au avut de suferit pasagerii care nici măcar nu au fost anunțați că li s-a anulat zborul și s-au trezit cu vacanțele sau călătoriile de afaceri complet ruinate, după ce au plătit hoteluri, excursii sau alte aranjamente de călătorie în țările de destinație sau în România, pentru cei care au vrut să zboare spre casă”, explică una dintre victime.

646x404

”Am achiziționat trei bilete dus întors pe rută Timișoara-Verona, la prețul total de 179,40 Euro.


Prețul include zbor tur-retur, bagaj de mână și bagaj de cală pentru fiecare persoană. În data de 24 iunie, când ar fi trebuit să zburăm către Verona, am ajuns la ora 13:40 pe Aeroportul Timișoara, împreună cu soția și fiul nostru de 11 ani, cu bagaje, pregătiți de un sejur de 16 zile în Italia. Pe afișajul electronic al aeroportului – cursă Fly România de Verona – era anunțat ca urmând să sosească de la Verona și apoi, după îmbarcarea noastră să decoleze din nou spre Verona. Ulterior, pentru două minute, în dreptul cursei a apărut mesajul „cancelled” – „anulat”, apoi cursa a dispărut de pe afișajul electronic cu zborurile. Nimeni din personalul aeroportului nu a avut la cine să ne trimită pentru lămuriri. Nu am fost anunțați în prealabil de anularea cursei, nici telefonic, nici pe email”, povestește Mircea Opriș, unul dintre timișorenii care nu a mai apucat să zboare cu cumpania lui Ovidiu Tender.

Până la urmă, pasagerii au fost trimiși, a doua zi, cu un avion Wizz Air la Bergamo, de unde au trebuit să ajungă la Verona pe cheltuială proprie. Întoarcerea din Italia, a făcut-o familia Opriș pe cheltuială proprie, cu un avion Wizz Air, pe ruta Treviso – Timișoara, iar acum solicită companiei Fly Romania să îi returneze banii.

IMG_0539

”Urmează să fac plângeri către ANPC, Centrul European al Consumatorilor din România, Centrul European al Consumatorilor din Bruxelles, plângere penală împotriva companiei și am să deschid un proces civil de recuperare a daunelor bănești și morale, despre care nu pot dat detalii juridice pentru a nu da șansa Fly România să își structureze apărarea în avans”, a mai declarat Opriș.

Oficiali ai companiei ne-au spus că zborurile au fost anulate ”din motive comerciale”. ”Efectuarea curselor din Timișoara rămane o prioritate pentru noi, suntem optimiști și căutam în acest moment soluții pentru a le putea opera în condiții optime, atât pentru pasageri, cât și pentru companie”, au mai transmis reprezentanții Fly Romania.

 

6 COMENTARII

  1. tipic pentru afacerea Tender,ce credeati oameni buni ca treaba-i serioasa?evitati aceasta companie si nu veti mai avea suparari si sa va scoateti din cap chestiile cu recuperarea prejudiciului ca atata timp cat PSD este la putere lui Tender puteti sa-i suflati un kg de pene in c..r!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.