Timișoara, la un pas să bată capitala la prețul apartamentelor. Cu cât...

Timișoara, la un pas să bată capitala la prețul apartamentelor. Cu cât s-au scumpit imobilele

0
DISTRIBUIȚI

apartamente

Ce pune semnul egalității între orașul nostru, capitală și Constanța? Piața imobiliară. În cele trei orașe prețurile apartamentelor au crescut la fel, în primul semestru. Deși a consemnat și scăderi, piața rezidențială s-a înscris, per ansamblu, pe un trend crescător al prețurilor în primul semestru din 2014, arată specialiștii imobiliari.

În Timișoara apartamentele disponibile spre vânzare s-au apreciat cu 2% în ultimele șase luni, de la un nivel de 793 de euro pe metru pătrat, până la o valoare de 809 euro pe metru pătrat.


Unitățile locative nou-construite s-au scumpit cu 1,4%, până la 844 de euro pe metru pătrat (față de 832 de euro pe metru pătrat, la început de an). Locuințele din blocurile vechi au cunoscut însă un avans mai accentuat – 2,4% –, de la 786 de euro pe metru pătrat, la 805 euro pe metru pătrat”, explică Daniel Crainic, analist imobiliar. Aceleași majorări de prețuri s-au înregistrat și la Constanța sau București, în timp ce la Cluj locuințele s-au scumpit mai mult, respectiv cu 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.