Timișoreanul Andrei Heidelbacher, din nou pe podium. Ce medalie a obținut la...

Timișoreanul Andrei Heidelbacher, din nou pe podium. Ce medalie a obținut la Olimpiada Internațională de Informatică din Taiwan

0
DISTRIBUIȚI

elev-premiant01-640x4251

Timișoara se poate mândri că are unul dintre cei mai buni tineri informaticieni din lume. Este vorba despre Andrei Heidelbacher, care a terminat în acest an liceul la Colegiul Național “C. D. Loga”. Elevul timișorean a reușit performanța ca, pentru cel de-al doilea an consecutiv, să câștige medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică.

Cea de-a XXVI-a ediție a competiției este organizată în Taipei, capitala Taiwanului, în perioada 13 – 20 iulie.


În total, olimpicii români au cucerit patru medalii: o medalie de aur, câștigată de bistrițeanul Rareș Darius Buhai, două de argint și o medalie de bronz. La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state.

Andrei Heidelbacher obține premii după premii la toate competițiile la care participă. În acest an, elevul timișorean s-a întors de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale cu medalia de aur. Andrei Heidelbacher a câștigat și anul trecut medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, dar și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică din Australia. Andrei va mai prezenta România, în acest an, și la Concursul Internațional de Informatică “John Atanasoff” din Shumen, Bulgaria, ce va avea loc în luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.