Timişoreanul Patrick Cojerean a câştigat premiul întâi la un festival de percuţie...

Timişoreanul Patrick Cojerean a câştigat premiul întâi la un festival de percuţie din Italia. Vezi ce alte distincţii are în palmares

0
DISTRIBUIȚI

cojerean

Timişoreanul Patrick Cojerean a câştigat premiul întâi la categoria junior (vârsta între 16 şi 20 de ani) în cadrul primei ediţii a festivalului internaţional de percuţie din Torrazza Coste-Pavia – Italia organizat de percuţionistul Loris Stefanuto de la Conservatorul din Mantova. La acest eveniment partcipă peste 70 de concurenţi din Italia, Rusia, Japonia, Polonia, Turcia, Estonia. În prezenţa unor muzicieni de renume internaţional ca Ruud Wiener, Mike Quinn, Danielle di Gregorio,Alessandro Carobbi, Giorgio Di Tullio, Saverio Tasca, pe parcursul unei săptămâni, pe lângă concursul de percuţie s-au organizat masterclass-uri şi concerte.


„Mă bucur foarte mult pentru acest premiu şi pentru faptul că am întâlnit vechi prieteni, pe care i-am cunoscut la concursurile internaţionale la care am participat în anii trecuţi. Evident, vreau să merg mai departe în acelaşi ritm şi în luna septembrie voi înregistra alături de vibrafonoistul Alexandru Anastasiu, în Bucureşti“, ne-a declarat tânărul muzician.

Timişoreanul, care în lşuna aprilie a acestui an a împlinit 16 ani, studiază cu profesoara Ioana Nistor la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” şi a câştigat de-a lungul anilor o serie de premii la competiţii desfăşurate în Grecia, Italia şi România. Anul trecut, Patrick a câştigat premiul întâi la categoria sa de vârstă la secţiunea instrumente melodice din cadrul concursului internaţional de percuţie PAS Greece Athena. Printre trofeele pe care le-a cucerit de-a lungul anilor se numără premiul doi la Days Of Percussion 2012 din Italia, şi locul întâi la Olimpiada Naţională de Muzică la secţia percuţie, desfăşurată la Cluj Napoca, anul trecut. Alături de aceste distincţii, tânărul a avut ocazia să apară în faţa publicului în diverse formule stilistice, la lansarea DVD-ului „Jais după zece ani” (la Sala de concerte a Prefecturii) sau pe scena prestigiosului festival de jazz de la Gărâna, alături de trupa de percuţie Prezent a profesorului Mario Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.