Timişorenii au făcut o horă pe ritmurile australienilor de la The Cat...

Timişorenii au făcut o horă pe ritmurile australienilor de la The Cat Empire, în ultima seară a festivalului JazzTM FOTO şi Video

2
DISTRIBUIȚI

10531119_672425156159719_1311773430_nUltima seară a Jazz TM-ului a fost deschisă de pianistul timişorean Teo Milea, care şi-a vrăjit asistenţa cu clape albe şi negre. „A fost cea mai muzicală ploaie din Timişoara şi le mulţumesc tuturor acelora care au urmărit spectacolul meu“, a declarat muzicianul. Fără îndoială, cel mai „cu lipici“ nume al festivalului JazzTM din acest an a fost The Cat Empire. Australienii aflaţi pentru prima oară în România au reuşit să amestece cât se poate de inspirat o sumedenie de stiluri muzicale, show-ul lor fiind unul care a fost urmărit cu sufletul la gură de spectatori, în ciuda ploii torenţiale care s-a abătut peste spectatorii aflaţi în Piaţa Operei. Cele mai cunoscute piese ele lor, The Lost Song sau Two shoes au fost cântate la unison de public, iar la un moment dat solistul trupei i-a invitat pe cei prezenţi să joace „hora“.


Lucru care s-a şi întâmplat. „Am plecat din Melbourne în mijlocul iernii şi am ajuns aici, unde vremea e cât se poate de ploioasă. Cu toate acestea, am avut parte de un public minunat şi vă mulţumim tuturor. Aţi fost minunaţi“, a rostit solistul Felix Riebl, pe scenă.

Din păcate, ploaia torenţială a făcut ca mulţi spectatori să părăsească Piaţa Operei imediat după The Cat Empire. Cei care au rezistat intemperiilor vremii, au avut parte de un final maiestuos cu Anoushka Shankar, fiica legendarului Ravi Shankar, care a adus sound-uri indiene în centrul oraşului nostru. Cea de-a doua ediţie a festivalului JazzTM, organizată de Primăria Timişoarei, a avut – ca şi anul trecut – un singur inconvenient major. Muzica interpretată de artiştii invitaţi merită să fie savurată în alte condiţii, nu în centrul oraşului, alături de şmanglitorii din buzunare şi mulţimea de gură cască prezenţi la orice event desfăşurat în centrul oraşului. Vestea bună este că organizatorii au anunţat că anul viitor evenimentul va avea loc în primul weekend din iulie, astfel încât să nu mai coincidă cu festivalul de la Gărâna. Vestea şi mai bună ar fi ca de anul viitor, organizatorii să mute evenimentul într-un loc mai adecvat, astfel încât melomanii să poată savura concertele într-un mod propice.

2 COMENTARII

  1. Foarte bune ideile din ultimul paragraf.
    Ar mai fi de adaugat ca un asemenea eveniment – cu muzicieni importanti – trebuie organizat totusi unde spectatorii nu sunt la cheremul intemperiilor….

  2. Da, muzica interpretată de asemenea artişti ar merita şi un loc mai potrivit pentru a fi savurată însă unul din scopurile acelui festival tocmai ăsta cred că e: aducerea muzicii de calitate în centrul oraşului pentru ca oricine să se poată bucura de ea şi să mai fie ridicat un pic nivelul cetăţeanului mediu, obişnuit cu radiourile comerciale şi fondul sonor asigurat de te-miri-cine. Când va exista şi public dispus să plătească bilet pentru un asemenea concert şi un loc unde el să se desfăşoare în bune condiţii atunci cu siguranţă vom vedea şi asculta artişti mari în alte locuri decât centrul oraşului, dar câtă vreme ne lipseşte un real „live concert venue” şi publicul e obişnuit să i se ofere muzică gratis (Serbările Timişoreana, Zilele Timişoarei, Festivalul Vinului etc.) atunci nu putem spera la mai multe curând.

    Iar până atunci mai bine să-i putem asculta în centrul oraşului pe cei care merită decât să ne ferim de acele pieţe pentru că unii s-au gândit că alde Smiley, Alex Velea sau Ruby(!) sunt ceruţi de public şi „aduce beneficii” faptul că ar cânta în centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.