Timişorenii de la Flare au lansat albumul de debut, „By Default” VIDEO

Timişorenii de la Flare au lansat albumul de debut, „By Default” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

flare [1024x768]

Trupa Flare a lansat albumul de debut, numit „By Default”, în cadrul unui concert desfăşurat aseară, cu intrarea liberă, La Căpiţe. Formaţia a luat naştere în 2003 sub denumirea inițială de Effect.

Până în anul 2012, trupa a cântat doar cover-uri. Experiența dobândită prin susținerea de concerte live atât în Timișoara cât și în alte orașe importante din țară i-a determinat să își compună propriile cântece. Astfel, cu o altă identitate, trupa și-a schimbat denumirea în Flare, avându-i în componență pe Ioan Popovici – voce, chitară,  Cristian Mereuță – keyboard, Alin Costache – tobe, voce, Daniel Simon – chitară bass.

Deși are un trecut lung, trupa are o istorie scurtă, iar lansarea primului album îi plasează în postura de newcomers.


Genul muzical abordat este soft rock alternativ. Toate piesele au luat naștere din trăirile proprii ale fiecăruia dintre membrii trupei, din acest motiv cele două teme mari abordate sunt poveștile cu  un ”el” și o ”ea”, un subiect inepuizabil și cu nuanțe diferite de la o poveste la alta și evoluarea individuală, prin schimbările intervenite de-a lungul timpului și prin experiențele trăite. Sunt piese și cuvinte cu care poate rezona orice om.

„În principal, noi cântăm despre evidențele pe care le ignorăm pentru că nu sunt interesante; despre libertatea controlată, dar nederanjantă, vorbim lucruri vorbite, dar neasumate; cântăm despre sclipirea din ochii ei… un lucru prea banal dacă nu îl trăiești tu; despre teama din stomacul nostru… un lucru prea mărunt. Cântăm despre trecut și așa, de dragul nostalgiei, ne asumăm curajul în a-l reaminti”, a spus Ioan Popovici, liderul trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.