Tir cu o rachetă antitanc asupra casei primarului oraşului Liov, în estul...

Tir cu o rachetă antitanc asupra casei primarului oraşului Liov, în estul Ucrainei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-894444183">

lvov

O rachetă antitanc a fost trasă asupra casei primarului din Liov, un bastion naţionalist în estul Ucrainei, au anunţat sâmbătă autorităţile, deschizând o anchetă pentru comiterea unui „atentat terorist”.

Racheta, care a fost trasă vineri, către ora locală 23.30 (23.30, ora României), a atins casa, goală la momentul atacului, avariind acoperişul, o grindă şi spărgând mai multe ferestre, a anunţat Primăria într-un comunicat.

Primarul Andrii Sadovîi, una dintre figurile-cheie ale mişcării proeuropene de contestare a regimului fostului preşeeinte prorus Viktor Ianukovici, destituit din funcţie în februarie, se afla în vacanţă împreună cu familia.

„O anchetă a fost deschisă, pentru (comiterea unui) atentat terorist”, a declarat şeful poliţiei locale Serghii Ziubanenko.

„Din câte ştiu eu, la Liov nu s-a tras niciodată cu lansatoare de rachete”, a declarat Sadovîi, primar din 2006, cunoscut pentru implementarea unor reforme cu succes şi care a transformat Liovul într-o destinaţie turistică din Europa de Est.

„Nu am conflicte politice care să mă transforme într-o ţintă a unui asemenea atac”, a adăugat el.

Liov, un oraş cu aproximativ 750.000 de locuitori, situat în apropierea frontierei cu Polonia, este un bastion naţionaist şi ucrainofon.

Alte două regiuni din estul rusofon al Ucrainei – Doneţk şi Lugansk – sunt devastate în prezent de o insurecţie armată separatistă prorusă sângeroasă, inspirată, potrivit Kievului, de Rusia.

Alt primar, Oleg Baiev, din oraşul Kremenciuk, în regiunea Poltava, în partea central-estică, a fost ucis prin împuşcare sâmbătă, în apropiere de locuinţă, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.