Toate magazinele din reţeaua Mona Lisa, percheziţionate într-un dosar de evaziune fiscală....

Toate magazinele din reţeaua Mona Lisa, percheziţionate într-un dosar de evaziune fiscală. Vezi ce metodă era folosită UPDATE 2 Ce s-a găsit FOTO

8
DISTRIBUIȚI

mona lisa magazin

Operaţiune fără precedent în judeţul Caraş Severin unde, în această dimineaţă, poliţişti şi inspectori de la Antifraudă aduşi din alte judeţe, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au descins la toate magazinele din lanţul de mini-market-uri Mona Lisa din Reşiţa şi Caransebeş şi la domiciliile patronilor firmelor Mona Lisa Comtur SRL şi Comtur Serv SRL. Anchetatorii ridică probe din 19 locaţii pentru care există mandate de percheziţii. Conform primelor informaţii patronii acestor firme sunt suspectaţi de evaziune fiscală. Metoda folosită era una extrem de abilă – şefilor de magazine li s-a cerut să ţină o evidenţă dublă a vânzărilor.


 Se emiteau bonuri fiscale pentru toate vânzările către persoane fizice, iar, la finalul zilei, să reintroduceau parţial într-o altă casă de marcat, vânzările astfel diminuate fiind declarate la fisc. În eventualitatea unui control, toate vânzările zilnice erau fiscalizate, rapoartele de casă aferente caselor de marcat respective şi caietele de evidenţă a vânzărilor nedeclarate fiind ţinute până la finalul lunii, după care erau distruse. Anchetatorii estimează că prin această metodă statul era fraudat lunar prin această reţea cu aproximativ 90.000 lei.

Foto: Adrian Pîclișan

UPDATE 1  Procurorii au emis un comunicat de presă în care susţin că reprezentanţii celor două firme nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile sume importante, numai în perioada decembrie 2013 – iulie 2014 prejudiciul estimat fiind de aproximativ trei milioane de lei. Operaţiunea a beneficiat de suportul Serviciului Român de Informaţii.

UPDATE 2  În timpul percheziţiilor, poliţiştii au descoperit marfă stricată care era vândută, dar şi caiete cu evidenţa dublă a contabilităţii.

8 COMENTARII

  1. popota Politiei se alimenteaza si acum de la Mona Lisa de aia sunt asa apatici politistii,nu au vlaga sa alerge dupa infractori.Prietenii stiu de ce (Bortes si fica lui).

  2. Carnea stricata,salamu,pulpele de pui si gratarele de la Mona Lisa au fost pe mesele de la restaurantul Palace din Caransebes la chefurile lu Mocioalca cu procurorii Neculce din Timisoara si Olaru din Caransebes.

  3. I-a venit randul si lui Bondoc,pana acum a fost protejat de unii dintre fosti sefi din Politia Caras Severin .A fost apropiat de Tutillescu, Loga, Bordea ,Micu ,Sandru si bineanteles BORTES

  4. Resita Salam- ” fica” se scrie cu 2 i : fiica.
    Gratarele de la Palace Caransebes sigur au fost cu carne buna.
    Oricum mosu’ ala devenise prea gretos…. Îi prinde bine o mica ” scuturatura” ca prea avea aere de „Intangibil”.

  5. Toate afirmatiile sunt minciuni. Cumpar in fiecare zi produse de la Mona Lisa, si sunt de cea mai buna calitate si proaspete tot timpul, fata de alte magazine unde sunt numai mezeluri cauciucate. Daca erau atat de vinovati, probabil nu erau lasati in libertate. Gura lumii nu o poti opri! Toate comentariile rautacioase sunt din invidie. Bravo lor!!! Oricum au constituit o firma mare si au peste 100 de angajati la care li se ofera un serviciu in acest oras batut de soarta. In 22 de ani de cand au firma este normal sa fie dezvoltata, si este normal sa starneasca invidie. Fruntea sus si sa mearga mai departept ca sunt cei mai buni la calitate din Caras-Severin. Carcotasii sa stea deoparte si sa incerce sa faca macar un sfert din ce au facut ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.