Un avion cu 116 oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Niger. Toţi...

Un avion cu 116 oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Niger. Toţi pasagerii au murit. Care era traseul aeronavei

0
DISTRIBUIȚI

air algerie avion

Compania aeriană Air Algerie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso. Avionul avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, informează compania pe site-ul său de Internet. Aeronava s-ar fi prăbuşit, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului. Toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit.

UPDATE 14:50 – Echipajul avionului este spaniol

Cei şase membri ai echipajului avionului Air Algeria dispărut joi între Ouagadougou şi Alger sunt spanioli, a anunţat, la Madrid, sindicatul piloţilor de linie Sepla.

Avionul de tip McDouglas MD83, la bordul căruia se aflau 110 pasageri, a decolat în cursul nopţii din capitala Burkina Faso şi nu a ajuns la destinaţie, în Alger, a confirmat compania spaniolă Swiftair, proprietara aeronavei.

„Nu am reuşit stabilirea contactului cu avionul, până în prezent”, a precizat Swiftair, într-un comunicat.

Potrivit sindicatului Sepla, „cei doi piloţi şi ceilalţi membri ai echipajului, în total şase persoane, sunt spanioli”.

UPDATE 14:36 – Avionul Air Algerie s-ar fi prăbuşit în Niger

Avionul care opera pentru compania Air Algerie s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anunţat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în ediţia electronică.

Zborul AH5017 s-a prăbuşit în Niger după ce a traversat o furtună puternică, susţine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Regiunea a fost afectată de furtuni violente şi avionul fusese deviat în timp ce survola Mali. Acesta s-ar fi prăbuşit după ce a survolat capitala Nigerului, iar toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit.

Avionul ar fi fost găsit în apropiere de Niamey.

UPDATE 12:08 – Air Algérie a pierdut contactul cu un avion ce decolase din Ouagadougou

Un avion MD83, ce opera pentru compania Air Algerie şi care a decolat la ora 01.17 GMT (04.17 ora României) din Burkina Faso către Alger, urmând să aterizeze la ora 05.10 GMT (08.10 ora României), nu a ajuns la destinaţie.


Contactul cu aeronava a fost pierdut, informează un comunicat publicat pe site-ul companiei spaniole.

La bordul avionului se aflau 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, dintre care doi piloţi.

În acest moment, echipele de urgenţă şi personalul companiei Swiftair depun eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat cu aeronava.

O sursă din cadrul companiei a declarat pentru AFP că avionul este un McDouglas, închiriat de Air Algérie de la o companie europeană.

Contactul cu echipajul a fost pierdut în spaţiul aerian al statului Mali, în apropiere de frontiera algeriană, a adăugat sursa citată.

„Avionul era în apropierea frontierei algeriene când echipajului i s-a cerut să devieze de la rută din cauza vizibilităţii reduse şi pentru a evita riscul unei coliziuni cu un alt avion ce asigura legătura între Alger şi Bamako”, a adăugat sursa citată.

„Semnalul a fost pierdut după schimbarea direcţiei”, a insistat aceasta.

În pofida unei intervenţii militare internaţionale în desfăşurare, situaţia este în continuare instabilă în nordul Mali, ocupat timp de mai multe luni, în 2012, de grupuri armate extremiste.

„Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou – Alger, la 50 de minute după decolare”, a anunţat compania publică algeriană, citată de agenţia APS.

„Air Algérie informează că serviciile de navigaţie aeriană au luat ultima dată legătura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger în ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute după decolare”, precizează un comunicat.

Compania a pus în aplicare un „plan de urgenţă”, potrivit textului.

Potrivit site-ului său de Internet, Air Algérie asigură patru zboruri pe săptămână către Ouagadougou, dintre care unul pleacă, joia, din capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.