Un comisar șef și un agent de la penitenciar, reținuți pentru luare...

Un comisar șef și un agent de la penitenciar, reținuți pentru luare de mită. Vezi ce au promis în schimbul banilor UPDATE Decizia Tribunalului Timiș

10
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-201961713">

parchet intrare

Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au reținut pentru 24 de ore două persoane suspectate de luare de mită și trafic de influență. Cei doi, Doru Mihai Belezan și Rodica Mariana Belezan, sunt comisar șef, respectiv agent șef la Penitenciarul Arad.

Conform reprezentanților Curții de Apel Timișoara, „inculpata Belezan Rodica Mariana, agent şef în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denunţătoare suma de 2000 euro, susţinând că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă deţinuţilor, pentru a-i acorda fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad, dreptul de muncă”.

„Influența” era Doru Belezan, comisar șef penitenciare, împuternicit șef serviciu siguranță în cadrul Penitenciarului Arad, care, conform procurorilor, „a pretins de la martora denunţătoare suma de 2000 euro, pentru a aviza favorabil şi a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă al deţinuţilor, comisie din care făcea parte şi acesta, în vederea acordării dreptului la muncă fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad”.

În cursul zilei de azi, cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

UPDATE Magistrații Tribunalului Timiș au decis ca Rodica Belezan să rămână în arest la domiciliu pe perioada anchetei, în timp ce Doru Belezan va fi cercetat în stare de libertate

10 COMENTARII

 1. fain de ei la inchisoare…

  dak vrem sa starpim coruptia trebuie cel putin doua conditii:

  – oamenii sa prinda curaj SA DENUNTE gunoaiele care cer spaga pentru orice
  – judecatorii sa fie nemilosi cu functionarii, politisistii si magistratii corupti- tentatia e mare , dar si sa fii judecator sau politist la parnaie e carnavalesc..

 2. EL MARELE SEF ASA CUM REIESE SI EA MAREA SOTIE DE SEF….MARII CORUPTI SI OAMENI CORECTI , CICA…

  EL MARILE OFITER CARE PEDEPSEA IN TRECUT SI PREZENT , SUBALTERNIII CARE NU FACEA CE ZICEA EL…OM CU DOUA FETE : PE FATA RADEA SI PE DOS TE LUCSA….ISI MERITA SOARTA….

  DUMNEZEU NU UITA , CUM DAI A-SA PRIMESTI….
  CE FAC FRATII LUI ACUMA CARE SUNT ANGAJATI IN SISTEM ,
  OARE ? CARE AU FACUT IN PUSCARIA ARAD UN CLAN…CLANUL BELEZAN….DORU,CARMEN , MARIUS…??

 3. Aaaa, deci logica e in felul urmator : noi presupunem ca ai luat mita, te inchidem, dupa care Justitia sa hotareasca daca esti vinovat sau nevinovat. Interesant, Nu? Ce mi se pare curios este ca nu se pomeneste in articol de flagrant sau inregistrari.

 4. OARE CE ZIC ACUMA CEILALTI DIRECTORII ??
  DAR DETINUTII CEILALTI LA CARE INCULPATUL IA FOST SEF , DE SECTIE , DIRECTOR ,ETC…..???
  OARE CE ZIC DETINUTELE CARE AU FOST INSOTITE LA INSTANTE DE INCULPATA ??
  OARE CUM LE STA LOR ACUMA IN DUBA CA UNII INCULPATI ??
  CE ZIC SI CE FAC ACUMA : — PRIM MINISTRU ; MINISTERUL JUSTITIEI ; ANP. SI Marile Director ” DOBRA ” …???

  HA.HA.HA…
  TU MARILE INCULPAT AI VORBIT SI CERCETAT DE APROAPE 30 ANI DE SISTEM DE CORUPTIE SI TU IESTI CORUPT.

 5. Mai sunt si altii corupti in Penitenciarul Arad…..Verificati….
  Pai doara pestele de la cap se inpute…
  Tragetii de limba pe inculpati ca spun totul….

 6. Ore ce zice acuma DOBRA ??
  Ca acum 20Ani Inculpatul a fost seful lui actualul Director si acest director acuma este seful lui – Inculpatul………..

 7. „Ioan Băla a fost schimbat din funcția de director general al ANP de către ministrul Justiției, Titus Corlățean, la sfârșitul lunii mai a acestui an, în urma unor afirmații legate de dejucarea planurilor unor rețele teroriste de a elibera anumiți lideri interlopi din sistemul de detenție românesc. Chestorul de penitenciare a fost demis din funcție la numai câteva ore după ce a făcut aceste declarații legate de destructurarea rețelelor teroriste.
  Băla a revenit însă în funcția de director al Penitenciarului Timișoara, post pe care l-a ocupat vreme de 11 ani, din 1997 până în 2008, când a fost numit în fruntea ANP. Acesta activează în sistemul penitenciar încă din anul 1986”.De fapt motivul real a fost altul…taxa care se strange de la cele 52 de locatii din sistemul ANP !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.