Un director general adjunct din CNAS, pus sub acuzare în dosarul Careba...

Un director general adjunct din CNAS, pus sub acuzare în dosarul Careba – Nicoară. Vezi ce rol a avut în blocarea controlului la Selfmed Clinique

1
DISTRIBUIȚI
selfmed clinique severin
Un director general adjunct din Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care sunt arestați la domiciliu Cristian Careba, fostul președinte al CJAS Timiș și medicul Dian Nicoară, administratorul de la Selfmed Clinique. Violetei Oancea  i s-a adus la cunoştinţă faptul că este suspectă de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează să fie audiată în următoarele zile.


Anchetatorii o acuză de faptul că, în calitate de director general adjunct în CNAS,  a respins referatul primit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş prin care se solicita aprobarea controalelor la furnizori de servicii medicale. Conform celor stabilite de controlul Curții de Conturi, printre firmele care trebuiau controlate era și Selfmed Clinique SRL, aici descoperindu-se  în timpul verificărilor inițiale decontări ilegale.
Prin respingerea solicitării s-a blocat, practic, stabilirea cu exactitate a prejudiciului adus CNAS prin decontările fictive. Cristian Careba o știa pe Violeta Oancea din perioada în care a fost șef al Direcției de Audit Public Intern din CNAS, funcție în care a fost numit de Cristian Bușoi, șeful instituției din perioada respectivă. Ulterior respingerii referatului de către Oancea, verificările au fost aprobate, dar Cristian Careba a preluat el controlul și a întocmit documente din care a reieșit că Selfmed Clinique nu a încălcat legea.

1 COMENTARIU

  1. si Cristian Busoi …ninica…scapa asa… ca si gura lui a mancat ceaua…ca daca stetea dracu’ in tn. severin il apara tac’su securistu sef Busoi senior…(Jasno???)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.